Huddle: Gamification
HUDDLE: Werken met Challenges + koppelen aan topic

Daag je members uit met een challenge!

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wil jij de vaardigheden van je members op de proef stellen? Daag ze uit met een challenge 🏆 !

Wat houdt een challenge in?

Challenges worden gebruikt om momentum te creëren in je community. Denk bijvoorbeeld aan een 5-daagse sportchallenge of een schrijf-elke-dag-challenge. Een challenge kan je koppelen aan een topic in je community waar leden zich dan kunnen inschrijven. In dit topic kunnen gebruikers hun resultaten showen. Dit is dus om mensen tot actie over te zetten, wat weer fijn kan zijn omdat je in een e-learning omgeving veelal consumeert in plaats van produceert.

Hoe maak je een challenge aan?

Je kunt een challenge aanmaken als je naar je beheerpagina gaat > gamification > challenges. Dan klik je op 'Nieuwe Challenge'

Je vult een titel in en begin- en einddatum en klikt op aanmaken. Vanaf de begindatum kan het inschrijven beginnen voor je leden! Vóór de begindatum inschrijven is niet mogelijk.

Nu kun je de doelen gaan invullen die moeten worden volbracht bij jouw challenge. Dit kan bijvoorbeeld zijn:

• Neem elke dag een foto van de natuur

• Schrijf elke dag een blog

Vervolgens kun je nog de prijs invullen die de winnaar van de challenge ontvangt.

Als je klikt op het tabje 'Deelnemers' kun je inzien wie zich hebben aangemeld voor de challenge en je kunt leden toevoegen. De deelnemers die zich aanmelden kun je daarnaast al belonen met een participatietrofee.

❗️ Maar let op: Gebruik niet dezelfde trofee voor meerdere challenges: dit leidt tot problemen.

Indien de challenge ten einde komt, kun je de winnaars selecteren! Je kunt de gebruikers zoeken en selecteren, indien je dit opslaat zullen zij bekroond worden tot winnaar van de challenge! Hier kun je een winnaarstrofee aan toevoegen die zij zullen ontvangen🏅.

❗️ En ook hier geldt: Gebruik niet dezelfde trofee voor meerdere challenges: dit leidt tot problemen.

Challenge koppelen aan een topic

Nadat je de challenge hebt aangemaakt, ga je deze koppelen aan een topic. Je maakt een topic aan dat past bij je challenge. Daarna klik je op de titel van het topic, zodat je op een nieuwe pagina belandt. Rechts in beeld zie je dan een kader waar je de mogelijkheid hebt om je. challenge aan het topic te koppelen.

Nadat je een challenge hebt gekoppeld, dan verschijnt een kader in beeld met de informatie omtrent je challenge en het aantal deelnemers.

Indien je challenge van start is, dan zie je de inschrijfbutton staan.