PHOENIX: Trackingcode Mailblue/ActiveCampaign op je website plaatsen
PHOENIX: Trackingcode Mailblue/ActiveCampaign op je website plaatsen

Hoe voeg ik de trackingcode van Mailblue toe aan mijn website?

Kim Kunstman avatar
Geschreven door Kim Kunstman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Werk je met Mailblue of met ActiveCampaign (e-mailmarketingsysteem) en wil je graag een trackingcode toevoegen aan je website?

Met de volgende stappen neem ik je mee hoe je de trackingcode aan je site toevoegt!

Zorg ervoor dat je de trackingcode van Mailblue bij de hand hebt.
In deze handleiding van Mailblue zie je waar je deze trackingcode kan ophalen.

Heb je de code bij de hand? Top! Dan kunnen we van start.

In deze handleiding:

Stap 1. Scripts openen in de beheeromgeving.

Wanneer je in de beheeromgeving zit kan je via de Instellingen > Scripts alles gaan instellen.

Stap 2.Script toevoegen.

Als je scripts hebt geopend is het tijd om de trackingcode van Mailblue/ActiveCampaign daadwerkelijk toe te voegen.

Zodra je op script toevoegen hebt gedrukt verschijnt er een klein menu.

Vul hier de naam van de script in en kies bij locatie Body.

Bij type heb je meerdere opties, Statistisch/Functioneel/Marketing. Welke het beste bij jou past lees je hier.

Plak dan het gehele trackingscript bij script.

Je hoeft enkel nog op "script toevoegen" te drukken en je trackingcode is geplaatst. Dat was snel gedaan toch?