PHOENIX: Website installeren

Een nieuwe website installeren in je Phoenix sitemanager

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Na aankoop van je Phoenix licentie zal je een mail ontvangen met daarin een activatielink voor je account.

Heb je deze na 15 minuten nog steeds niet ontvangen? Trek dan even aan de bel! Team Support helpt je graag verder op weg :-)

Sign Up screen

Onderstaand scherm is het eerste wat je zal zien als je jouw phoenixaccount activeert. Hier vul je je gegevens in en kies je je domeinnaam. Je begint altijd eerst op een subdomein.

Voorbeeld: Stel dat ik bij subdomein 'boris' invul. Mijn website wordt dan boris.phoenixisite.nl. Dit is dan mijn tijdelijke subdomein waar ik mijn website op kan bouwen. Deze site wordt niet geïndexeerd en kan niemand bekijken (tenzij aangegeven). Op die manier kan je in alle rust aan jouw parel bouwen!

Sites installeren binnen je sitemanager

Als je ingelogd bent in je Phoenix en je wilt een extra site installeren, dan kan dat via je sitemanager. Dit kan door in je sitemanager te klikken op de 'Installeer'-button naast een vrije website licentie

Let op ❗ Dit is alleen mogelijk als je nog een vrije websitelicentie over hebt. Is dit niet het geval? Dan zie je de vrije licentie (inclusief installeer button) ook niet in je overzicht staan. Heb je geen websitelicenties meer over en zou je toch graag een extra site willen? Neem dan even contact op met Support. Dan kijken we naar je situatie en bespreken we de mogelijkheden even met je door

Als je op Installeer hebt geklikt kan je jouw nieuwe website een tijdelijk .phoenixsite domeinnaam geven. Geen zorgen. Deze URL kan je later op elk moment weer wijzigen naar een eigen domeinnaam zodra je live gaat met je site:

Klik vervolgens op Installeer en je website zal gaan installeren. Het installeren van een website duurt maximaal 15 minuten. In je sitemanager zie je nu deze melding staan:

Je kan in deze tijd het beste je browser en computer even aan laten staan. Zodra je website geïnstalleerd is ontvang je hiervan een melding binnen Phoenix. De geïnstalleerde site staat nu in je sitemanager:

Help, mijn installatie blijft hangen!

Heb je een nieuwe site geïnstalleerd en blijft deze na 60 minuten nog steeds op 'Installeren' staan in je sitemanager? Kijk even of je de browser kan 'refreshen'. Staat je site dan nog steeds niet bij het lijstje van geïnstalleerde sites? Neem dan even contact op met Support (chatballon rechtsonder) Dan maken we het voor je in orde 😄