Huddle: Werken met groepen

Voeg groepen toe aan je Huddle voor specifieke gebruikersgroepen

Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Breng onderwerpen aan bod die alleen voor een specifiek deel van je leden zichtbaar is. Door middel van groepen kun jij dus content tonen die niet voor iedereen relevant is 📝.

Wat zijn groepen?

Groepen zijn vergelijkbaar met boards, alleen groepen kunnen ook worden aangemaakt door gebruikers zelf. Ze kunnen beveiligd worden met verscheidene privacy settings, zodat de beheerder zelf bepaald wie er toegang heeft.

Een groep aanmaken

Je kunt een groep aanmaken door naar je beheerpagina te gaan en te klikken op 'community' > 'groepen'. In het scherm dat je dan krijgt klik je op 'Groep toevoegen'.

Hier kun je ook instellen of je wil dat gebruikers groepen kunnen aanmaken. Mocht je dit niet willen, dan zet je het schuifje uit.

Als je hebt geklikt op nieuwe groep aanmaken, komt er een pop-up in beeld. Je vult de naam van je groep in, waar de groep over gaat en de status.

Je kunt kiezen tussen 3 verschillende statussen:

  • Publiek: Iedereen ziet de groep en iedereen kan er lid van worden

  • Privé: Privé groepen worden wel in het groepenoverzicht getoond, maar gebruikers kunnen er alleen op uitnodiging lid van worden. Topics worden alleen aan leden getoond.

  • Verborgen: Verborgen groepen worden niet getoond in het groepenoverzicht en zijn alleen zichtbaar en toegankelijk voor degene die er (op uitnodiging) lid van zijn.

Als je klikt op aanmaken, dan kom je uit op een nieuw scherm waar de groep wordt weergegeven. Hier kunnen topics worden geplaatst, je kunt gebruikers uitnodigen, ziet wie de moderators zijn en wie er op dit moment online is.

❗️Daarnaast kun je instellen of je notificaties van de groep wil ontvangen ja of nee. Deze setting staat dus los van de notificatie settings in je profiel. Per groep kun je dit dus ook nog in- of uitschakelen. Iedere gebruiker kan dit voor zichzelf instellen.

Naast de button 'gebruikers uitnodigen' kun je op de 3 puntjes klikken. Je kunt hier kiezen om de groep op te heffen of de groep te bewerken.

Indien je klikt op bewerken, dan kun je de header aanpassen van de groep door te klikken op 'bewerk afbeelding'.

❗️Hou er rekening mee dat de header altijd een blurry weergave zal hebben. Dit is om de tekst die in de header staat leesbaar te houden.

Daarnaast kun je ook levels toevoegen aan je groep. De leden die het level bezitten worden dan uitgenodigd voor de groep. Het lid kan zelf kiezen of ze de uitnodiging van de groep accepteren en dus wel of niet lid worden.

Daarnaast kun jij je groep nog aanvullen met een FAQ. Je kunt regels aan je groep toevoegen en media bestanden.

Als je alle aanpassingen hebt gemaakt kun je op opslaan klikken. Indien je iets hebt ingevuld bij FAQ en Media, dan komt er een menu item bij. De regels komen in de rechterkolom te staan. Je groep is nu ready!!

Wanneer gebruik je een groep en wanneer plaats je een board in je community?

Boards zien mensen gelijk op de voorgrond in het overzicht van je community. Daar maak je boards aan met de verschillende onderwerpen waar jouw Huddle over gaat.

Je kunt levels koppelen aan boards, zodat bepaalde mensen wel/geen toegang hebben tot deze boards. Indien een user dus een level bezit dat hoort bij het board, dan heeft hij automatisch toegang tot dit board. Denk bijvoorbeeld aan een 'Stel je voor board'. Idealiter krijgt ieder lid de kans om zich hierin voor te stellen.

In de boards worden topics geplaatst door admins en users. Dit onderdeel kun je eigenlijk zien als een soort forum.

In de groepen moeten leden worden uitgenodigd of zelf een verzoek indienen om lid te worden. Je kunt daar mensen voor uitnodigen als beheerder. Ook kun je er voor kiezen dat mensen zelf bepaalde groepen kunnen aanmaken. Het onderdeel groepen is meer gericht op specifieke gebruikersgroepen.

Indien je dus een onderdeel wil aanmaken in je community, zul je zelf moeten afwegen of een groep of board het beste erbij past. Mocht je er toch nog niet helemaal uitkomen, laat het ons vooral even weten door rechtsonder in beeld op de chat te klikken!

Was dit een antwoord op uw vraag?