HUDDLE: Een moodboard maken in Huddle
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wil jij een plek creรซren voor het delen & opdoen van inspiratie binnen jouw community? Start met het maken van moodboards!

In deze handleiding gaan we de volgende items bespreken:

Wat is een moodboard?

Een moodboard is de ultieme plek om inspiratie te delen en om inspiratie op te doen binnen jouw community! Het is mogelijk om een moodboard aan te maken met een specifiek onderwerp. Hier kan iedereen een bericht aanmaken waarin een foto wordt uitgelicht. Als meerdere leden berichten toevoegen ontstaat er een verzameling van afbeeldingen.

Een super leuke manier dus om resultaten te delen. Heb jij bijvoorbeeld een community voor bakken? Dan kun je hier een moodboard aan maken voor bijvoorbeeld koekjes. Leden kunnen laten zien wat voor een mooie creatie zij gebakken hebben. ๐Ÿช

Hoe maak je een moodboard aan?

Allereerst gaan we naar de beheeromgeving. Dat doe je door rechtsboven in te klikken en naar beheer te gaan.

Moodboards zijn een onderdeel van community. Om deze aan te maken ga je naar het kopje Community en klik je op Moodboards. Hier krijg je een overzicht van de moodboards die je hebt aangemaakt & kan je een moodboard toevoegen.

Als je op de knop heb gedrukt opent het scherm Create new moodboard, met de kopjes General info, Design & Levels. Hier kan je de volgende instellingen invullen:

• Naam: hier vul ik de naam in van het Moodboard. De slug wordt automatisch aangepast naar de naam van het moodboard;

• Omschrijving: Een leuke beschrijving van het moodboard;

• Salespage URL: Hier wordt een gebruiker naartoe gestuurd wanneer hij geen toegang heeft tot het moodboard! Dit heeft te maken met de levels. Levels worden gebruikt om te bepalen waar een gebruiker toegang toe heeft.

Daarnaast heb je nog de mogelijk om een afbeelding toe te voegen. Deze afbeelding wordt bovenaan de pagina in volledige breedte weergegeven. Let hierbij op de grootte van de afbeelding, 1920px x 300px. Het wordt echt als een banner weergegeven.

Vervolgens kan je nog onder het kopje Meta informatie invullen om je positie in zoekmachines te verbeteren.

En als laatste het kopje Accessibility waar je de keuze kunt maken of je het moodboard zichtbaar wilt op de homepage of dat het een gesloten board moet zijn. Indien je dit aanzet kunnen alleen admins en moderators berichten plaatsen. Dit kun je bijvoorbeeld doen al je een moodboard wil gebruiken voor het plaatsen van nieuwsberichten.

Tot slot kun je nog onder het kopje Design een icoontje kiezen, welke wordt weergeven op jouw community pagina.

Onder levels kun je nog aangeven of het moodboard alleen toegankelijk mag zijn voor bepaalde gebruikers. Zijn je settings ready? Dan klik je op opslaan!

Na het opslaan van het moodboard gaan we naar de homepage. Je ziet dat het moodboard zichtbaar is.

Als je deze opent kunnen gebruikers via het plusje een moodpost aanmaken.

Zodra je deze hebt opgeslagen wordt deze zichtbaar binnen het moodboard en komt deze bovenaan op jouw homepage! Je kan op een foto drukken zodat deze groter wordt weergegeven.

De ideale manier dus om inspiratie te delen via foto's en tekst! Veel plezier met het aanmaken ๐Ÿ˜„ !