Testimonials / reviews op je website plaatsen

Hoe zet je reviews van klanten op jouw website?

Kim Kunstman avatar
Geschreven door Kim Kunstman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Bijna niks werkt zo goed als een stukje social. proof! ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

Online heeft de websitebezoeker deze waardering nodig om een oordeel te kunnen vormen van een bedrijf, product of dienst. Door aanbevelingen en testimonials komt een bedrijf betrouwbaar over. Deze meningen komen immers van klanten en niet van het bedrijf zelf.

Hoe kun jij hiermee aan de slag? Ik geef je een aantal voorbeelden om inspiratie op te doen en toe te passen op jouw website.

Testimonial units in de page builder

Gebruik een testimonial units in de page builder van jouw Phoenix website. Voeg hiervoor een nieuwe rij toe aan de pagina. Kies vervolgens een unit uit de categorie Testimonial. Er zijn verschillende toffe opties om uit te kiezen.

In deze units kun je vervolgens zelf de foto uploaden en de bijbehorende tekst zetten. Vraag wel even toestemming aan de desbetreffende persoon als je zijn of haar foto gaat gebruiken. Wel zo netjes 😉

Je kunt hiervoor uiteraard ook een andere Unit gebruiken zoals bijvoorbeeld een unit uit de categorie USP.

Voorbeeld; https://imu.nl/
Row > Testimonials Balloons

Gebruik een afbeelding

Een andere optie is om verzamelde reviews in een afbeelding op de pagina te plaatsen. Dit kan goed werken als je bijvoorbeeld screenshots hebt uit je community of een toffe reactie hebt gekregen in een bericht op social media.

Je kunt de afbeelding dan uploaden in de media library en invoegen in een content unit zoals je dit ook met een gewone afbeelding zou doen.

Let erop dat deze tekst niet echt op jouw website staat en niet geïndexeerd wordt in Google.

Voorbeeld; https://imu.nl/plus/
Row > Pure Content Unit

Embed en externe tool

Heb je reviews via verschillende kanalen zoals Google en Facebook en wil je deze in dezelfde look & feel op je website plaatsen? Dan kan het gebruik van een externe tool een uitkomst bieden. Een voorbeeld hiervan is EmbedSocial.

Deze tool geeft je de mogelijkheid om reviews van verschillende kanalen samen te voegen in één template. Daarnaast heb je allemaal extra opties om bijvoorbeeld alleen maar reviews te tonen waar een specifiek woord in voorkomt (bv. van een product of dienst). en/of een minimale beoordeling.

Voorbeeld; https://imu.nl/plus/
Row > Simple content, Tool: EmbedSocials

Om een externe tool op jouw website te zetten kun je de embed code in een tekstvak plaatsen. In de builder verschijnt de tekst en aan de voorkant de widget zoals in het voorbeeld hierboven. Meer informatie over het plaatsen van scripts op jouw website vind je in de handleiding Custom scripts gebruiken.

Was dit een antwoord op uw vraag?