Werk je nog met het oude content canon? Dan is deze handleiding voor jou. We gaan het oude content canon uitfaseren en iedereen overzetten naar het nieuwe content canon. Hier lees je exact wat er gaat gebeuren.

Wat is het oude content canon?

Weet je even niet zeker of je nou het oude content canon hebt of het nieuwe?

Zo zag de omgeving van het oude content canon eruit:

En zo ziet de omgeving van het nieuwe content canon eruit:

Het nieuwe content canon draait echt al lang mee op Phoenix, en het grootste deel van de klanten is ook al over :-). De oude versie wordt al een tijd niet meer ondersteund, en werken in het nieuwe content canon gaat een stuk soepeler. Daarnaast laden ook de pagina's veel sneller.

Die ervaring willen we natuurlijk iedereen geven 😉.

Belangrijke data

We gaan het uitfaseren doen in twee stappen, op deze data:

03-11-2021: Het is niet meer mogelijk om aanpassingen te maken in het oude content canon.

09-12-2021: Iedereen die nog niet zijn/haar content canon heeft overgezet op de nieuwe versie, wordt automatisch overgezet op de nieuwe versie.

Vanaf 3 november is het dus niet meer mogelijk om aanpassingen te maken in jouw oude content canon. Dat betekent dat je het nieuwe content canon zal moeten activeren om weer wijzigingen te kunnen maken.

Vanaf 9 december zullen we vervolgens alle oude content canons automatisch overzetten naar het nieuwe content canon. Je maakt dan automatisch gebruik van de nieuwe versie.

Hoe moet ik mijn content canon overzetten?

Als je nu niks doet, zullen we op 9 december dus automatisch jouw content canon overzetten. Toch raden we aan om het voor die tijd zelf te doen. Dan kun je namelijk al je artikelen nog even nalopen en checken of de opmaak klopt met hoe jij 'm wil. We hebben we import zo goed mogelijk gemaakt, maar het blijft zo dat de artikelen van een oude editor naar een nieuwe editor gaan. Het zou best kunnen dat er in een artikel bijvoorbeeld een witregel mist, of dat een afbeelding net anders komt te staan. Dat is niet helemaal te voorkomen.

Als je zelf deze overgang doet, kun je daarna controleren of deze artikelen staan zoals jij zelf wil.

Je kunt in jouw Phoenix website naar beta labs gaan, en hier het nieuwe content canon activeren. Wij doen de rest voor je :-). Al je artikelen worden automatisch overgezet naar het nieuwe content canon.

Waarom doen jullie dit eigenlijk?

Allemaal leuk en aardig, maar waarom doen we eigenlijk zo'n geforceerde overgang? Het nieuwe content canon werkt een stuk beter dan het oude content canon, waardoor we iedereen willen overzetten.

De afgelopen tijd hebben we twee varianten naast elkaar gehad: het grootste onderdeel van de klanten maakt gebruik van het nieuwe content canon, maar ook nog een deel van de klanten gebruikt het oude content canon.

Die situatie is niet wenselijk, aangezien het oude content canon ook niet meer ondersteund wordt. We willen één versie in het systeem, waar we ook volle focus op kunnen hebben zodat deze zo goed mogelijk werkt.

Maar ik wil heel graag het oude content canon, is er een uitzondering mogelijk?

Het oude content canon gaat volledig uit Phoenix verdwijnen, voor alle websites. Een uitzondering waarbij jij toch nog het oude content canon gebruikt, is geen optie.

Wat moet ik nu exact doen?

Een heel verhaal, maar eigenlijk komt het neer op twee punten:

  1. Als je zelf je content canon wil activeren, zul je dit voor 9 december moeten doen.

  2. Doe je dit niet? Dan activeren we op 9 december automatisch het nieuwe content canon voor je.

Heb je nog een vraag voor ons?

Hopelijk is met bovenstaande uitleg duidelijk voor je wat er precies gaat gebeuren. Is er nog iets onduidelijk voor je? Laat het ons vooral weten 🙌. Rechtsonder in dit scherm heb je een chatbox, waar je ons een berichtje kan sturen. Je kunt ook altijd mailen naar support@phoenixsite.nl.

Heb je het antwoord gevonden?