In Phoenix hebben we inmiddels al even een nieuwe blog builder. Met de nieuwe blog builder gaat het editen veel makkelijker en sneller, en heb je toegang tot extra functies.

We zullen de oude blog builder compleet gaan vervangen voor de nieuwe. Mocht je nog gebruik maken van de oude blog builder, betekent dat dat je overgezet zult worden op de nieuwe. In deze handleiding lees je precies wat er gaat gebeuren.

Wat is de oude en wat is de nieuwe?

Om even je geheugen op te frissen, dit is hoe de oude blog builder eruit ziet:

En zo ziet de nieuwe eruit:

Ziet jouw omgeving er nog uit als het eerste screenshot? Dan is deze informatie voor jou :-).

Belangrijke data

We gaan het overstappen in twee stappen doen:

16-11-2021: Het is niet meer mogelijk om blogs aan te maken of aan te passen in de oude blog builder.

16-12-2021: Iedereen die nog niet zijn/haar blog builder overgezet heeft op de nieuwe versie, wordt automatisch overgezet.

Gebruik je dus na 16 november nog de oude blog builder, en wil je een blog aanmaken of bewerken? Dan zul je eerst over moeten gaan naar de nieuwe blog builder om dit te kunnen doen.

Heb jij niet voor 16 december jouw blog builder overgezet op de nieuwe versie? Dan zullen wij dit automatisch voor jou doen.

Hoe moet ik mijn blog overzetten op de nieuwe versie?

Als je niks doet, zul je dus op 16 december overgezet worden op de nieuwste versie. Daar hoef jij niks voor te doen. Je kunt wel voor die tijd zelf jouw blogs overzetten.

Het voordeel hiervan is dat jij kunt zien of het goed gaat en alle blogs eruit zien zoals jij wil. Met de overgang worden alle blogs van de oude editor, overgezet naar een nieuwe editor. Natuurlijk is dit zo goed mogelijk gemaakt, zodat jouw blogs netjes worden overgezet. Desalniettemin is het niet volledig te voorkomen dat er kleine verschillen zijn. Denk aan een extra witregel, of aan een afbeelding die net anders in de blog komt te staan.

Hierdoor is het waarschijnlijk wel zo fijn om zelf de overgang te maken. Dan kun jij zelf controleren of de blogs eruit zien zoals je wil.

Je kunt in onze handleiding vinden hoe je deze overgang moet doen: Nieuwe Blog Builder activeren

Waarom forceren jullie deze overgang?

Het was nu een tijd mogelijk om zowel de oude, als de nieuwe blog builder te gebruiken. Dit hebben we gedaan, zodat iedereen zelf deze overgang kon maken.

Maar deze situatie is niet ideaal: het betekent dat twee versies tegelijkertijd onderhouden moeten worden. We willen alle tijd en focus van onze programmeurs in de nieuwste versie steken.

Is het mogelijk om toch nog de oude blog builder te blijven gebruiken?

De oude blog builder gaat volledig uit Phoenix verdwijnen, dat geldt voor alle sites. Uitzonderingen hierop zijn niet mogelijk. Het is dus geen optie om voor jouw website de oude blog builder te blijven gebruiken.

Ik heb nog een wens voor de nieuwe blog builder

Met de nieuwe blog builder hebben we al veel nieuwe functies toegevoegd. Het kan natuurlijk zijn dat er nog een functie is die je graag zou willen. We hebben daarvoor onze wishlist. Op onze wishlist kun je nieuwe ideeën toevoegen, of stemmen op ideeën die anderen al hebben toegevoegd. Op die manier kunnen wij precies zien welke nieuwe functies het meest gewenst zijn, en daar in de planning rekening mee houden!

Wat moet ik nu precies doen?

Duizelt het je na alle informatie? 😄

Eigenlijk is dit het belangrijkste:

  1. Als je zelf je blogs over wil zetten op de nieuwe blog builder, zul je dit voor 16 december moeten doen.

  2. Als je dit niet voor 16 december hebt gedaan, zullen wij jouw blogs automatisch overzetten op de nieuwe blog builder.

Heb je nog een vraag voor ons?

Heb je hier nog vragen over? We helpen je graag verder! Je kunt rechtsonder in je scherm op de chatknop klikken, en ons een berichtje sturen. Daarnaast kun je ons ook altijd bereiken via support@phoenixsite.nl.

Heb je het antwoord gevonden?