Er is een nieuwe pagebuilder voor Phoenix! Naast dat het bewerken überhaupt geoptimaliseerd is, zit deze update ook propvol nieuwe vette features.

Bekijk hier de aankondiging van Martijn waarin hij de update laat zien:

Het grootste verschil is dat je niet meer een aparte omgeving hebt om te bouwen, en een aparte omgeving om de content aan te passen. Dat zit nu samen in één omgeving.

Daarnaast kun je nu bijvoorbeeld je gemaakte units opslaan en hergebruiken, elk Google Font gebruiken op je pagina (echt waar!), image masks gebruiken bij afbeeldingen en microtekst onder je knop toevoegen.

Het aanpassen van je pagina's is natuurlijk best een essentieel onderdeel van Phoenix :-). Vandaar dat we onderstaande video's voor je hebben gemaakt, zodat je gelijk aan de slag kan en weet waar je alle opties kunt vinden in de nieuwe pagebuilder.

Heb je de nieuwe page builder nu nog niet? Je kunt dit onder Beta Labs (Extensions > Beta Labs) activeren.

Op 14 december zal deze pagebuilder de standaard pagebuilder van Phoenix worden. De oude/huidige pagebuilder zul je dan niet meer kunnen gebruiken. We raden je aan om de pagebuilder nu alvast te activeren. Dan maak je gelijk gebruik van alle nieuwe functies!

1. Een overzicht van de nieuwe Phoenix pagebuilder

Wil je snel weten waar je alle huidige functies van de oude builder, kunt vinden in de nieuwe builder? In deze video leg ik uit hoe je je pagina's kunt bewerken met de nieuwe pagebuilder. Na het kijken van deze video ben je helemaal up-to-date 😄.

2. Image masks

In de nieuwe pagebuilder heb je meer opties voor het bewerken van je afbeelding: je kunt image masks gebruiken, zodat de foto wordt uitgeknipt in een andere vorm dan een rechthoek.

3. Google Fonts

Een hele toffe nieuwe functie: je kunt gebruik maken van elk Google Font binnen jouw Phoenix website! In deze video laat ik je zien hoe.

4. Knop microtekst

Wist je dat je de conversie op jouw salespagina kunt verhogen door een link onder jouw button toe te voegen? Deze nieuwe functie is minstens een A/B-test waard 😉.

5. Scheidingslijnen

We hebben wat nieuwe scheidingslijnen toegevoegd aan de units, en je extra opties gegeven voor het bewerken.

6. Insert-optie

Een shortcode voor bijvoorbeeld een formulier, of een FAQ-lijst, voeg je nu gemakkelijker toe aan jouw content.

7. Rijen opslaan

In de nieuwe page builder kun je rijen die je hebt gemaakt opslaan, en hergebruiken op andere pagina's. Dat scheelt nog eens tijd bij het bouwen!

8. Nieuwe highlight

Er is nog een highlight toegevoegd! Je kunt nu ook je tekst onderstrepen.

Heb je het antwoord gevonden?