Een knop tonen in een blog

Een knop tonen in een blog of kennisbankartikel

Fons van Dosselaar avatar
Geschreven door Fons van Dosselaar
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je bezoeker heeft besloten om jouw blog of kennisbank artikel te lezen, weet je dat hij interesse heeft in het onderwerp en mogelijk ook in jouw product of dienst. Je bezoeker is dan makkelijker te verleiden om in actie te komen.

Als je wil dat de lezer een e-mailadres achterlaat of een aankoop doet heb je een aantal opties. Naast gerichte popups, magnets en ribbons kun je ook een button met een link toevoegen.

Je kunt op elke gewenste plek in de tekst een knop toevoegen met een link naar bijvoorbeeld een salespage of betaalpagina. Dit doe je met een shortcode.

Dit is de shortcode die je hiervoor kunt gebruiken.

[[button text="Een lang verhaal, maar dan kort" url="https://imu.nl/" icon="fa-heart" newtab="true"]]

Plak de shortcode tussen de tekst in de editor.

Je kunt de shortcode aanpassen, om zo de knop naar wens te maken:

text = "de tekst in de knop"
url = "de url van de knop"
icon = "het icoontje in de knop"
newtab = "true of false". Hiermee geef je aan of de achterliggende pagina wel of niet in een nieuw tabblad geopend moet worden.

Als je deze stappen hebt gevolgd is dit het resultaat!

Succes met het toevoegen van een button aan jouw blog of kennisbankartikel!