Huddle: Een groep aanmaken

Zo maak je al gebruiker een groep aan

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Breng onderwerpen aan bod die alleen voor een specifiek deel van je leden zichtbaar is. Door middel van groepen kun jij dus content tonen die niet voor iedereen relevant is 📝.

Wat zijn groepen?

Groepen zijn vergelijkbaar met boards, alleen groepen kunnen ook worden aangemaakt door gebruikers zelf. Ze kunnen beveiligd worden met verscheidene privacy settings, zodat de beheerder zelf bepaalt wie er toegang heeft.

Een groep aanmaken

Je kunt een groep aanmaken door naar je community pagina te gaan en te klikken op 'Meer groepen'.

In het scherm dat je dan krijgt klik je op 'Begin je eigen Groep'.

HAls je hebt geklikt op nieuwe groep aanmaken, komt er een pop-up in beeld. Je vult de naam van je groep in en de status.

Je kunt kiezen tussen 3 verschillende statussen:

• Publiek: Iedereen ziet de groep en iedereen kan er lid van worden

• Privé: Privé groepen worden wel in het groepenoverzicht getoond, maar gebruikers kunnen er alleen op uitnodiging lid van worden. Topics worden alleen aan leden getoond.

• Verborgen: Verborgen groepen worden niet getoond in het groepenoverzicht en zijn alleen zichtbaar en toegankelijk voor degene die er (op uitnodiging) lid van zijn.

Een groep instellen

Als je klikt op Nieuw Groep, dan kom je uit op een nieuw scherm waar de groep wordt weergegeven. Hier kunnen topics worden geplaatst, je kunt gebruikers uitnodigen, ziet wie de moderators zijn en wie er op dit moment online is.

❗️Daarnaast kun je instellen of je notificaties van de groep wil ontvangen ja of nee. Deze setting staat dus los van de notificatie settings in je profiel. Per groep kun je dit dus ook nog in- of uitschakelen. Iedere gebruiker kan dit voor zichzelf instellen.

Naast de button 'gebruikers uitnodigen' kun je op de 3 puntjes klikken. Je kunt hier kiezen om de groep op te heffen of de groep te bewerken.

Indien je klikt op bewerken, dan kun je de header aanpassen van de groep door te klikken op 'bewerk afbeelding'.

❗️Hou er rekening mee dat de header altijd een blurry weergave zal hebben. Dit is om de tekst die in de header staat leesbaar te houden.

Daarnaast kun jij je groep nog aanvullen met een FAQ. Je kunt regels aan je groep toevoegen en media bestanden.

Als je alle aanpassingen hebt gemaakt kun je op opslaan klikken. Indien je iets hebt ingevuld bij FAQ en Media, dan komt er een menu item bij. De regels komen in de rechterkolom te staan. Je groep is nu ready!!