PHOENIX: Lettertypes en teksteffecten gebruiken

Pas je teksten aan naar je eigen huisstijl of breng je teksten net wat meer onder de aandacht door het gebruik van teksteffecten

Frederieke Slinger avatar
Geschreven door Frederieke Slinger
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wil jij jouw website volledige aanpassen naar aanleiding van jouw huisstijl door middel van het kiezen van een bepaald font. Dat kan! In deze handleiding neem ik je mee in hoe je de instellingen maakt. Daarnaast ga ik je ook laten zien welke teksteffecten je kan toevoegen om extra nadruk te leggen op een zin of woord in een stuk tekst 😎

Inhoud:

1. Standaard fonts per thema

Elke pagina heeft een standaard design, maar uiteraard kan je dit ontwerp aanpassen naar wens. Als je klikt op het Design dan opent links het instellingen Menu. Je kan de keuze hier maken voor een aangepast ontwerp voor de pagina. Dit doe je door het schuifje aan te vinken.

Zodra je hier op klikt worden alle thema's weergegeven

Standaard zijn op je pagina de fonts zichtbaar die bij het thema passen dat je hebt gekozen. Onderstaand de thema's en de bijbehorende standaard fonts:

  • The Stacked Deck: Open Sans;

  • Free & Easy: Raleway;

  • Friendly Vibe / Modern Classic: Delius Swash Caps' for titles, 'Quicksand' for buttons and for text;

  • Grapevine: Sans Serif;

  • Himalaya Salt: Roboto;

  • Paint it Black: 'Lato' for titles, 'Montserrat' for buttons and 'Open Sans' for text;

  • Playful Sprite: Josefin Sans;

  • Ross & Specter: Monserrat.

Per unit kun je daarna nog een alternatief font instellen. Hier heb je keuze uit verschillende fonts.

2. Het instellen van een lettertype/font

Als ik een alternatief lettertype wil instellen selecteer ik mijn tekst in een content unit. Aan de linkerkant van de pagina openen vervolgens de instellingen voor de tekst. Hier heb je de mogelijkheid voor het aanpassen van de tekstkleur, het lettertype, de grootte van het lettertype en niet te vergeten de uitlijning.

Als je vervolgens het veld lettertype selecteert openen de uitgelichte lettertypes. Dit zijn alle mogelijke opties voor de fonts in Phoenix. Hier kan je een keuze maken voor uitgelichte lettertypes, handwritten lettertypes en Google Fonts. Deze bespreken we straks.

Als we de keuze hebben gemaakt voor een lettertype en terug gaan naar het tekstvak, kan je daar ook nog instellingen maken voor de tekst. Je kan hier de tekst of woorden instellen in bold, cursief, doorstreept, onderstreept. Daarnaast kan je nog de uitlijning bepalen. Je kan hier kiezen voor het uitlijnen van de tekst links, midden of rechts.

3. Hoe gebruik ik Google Fonts?

Mocht het gewenste lettertype er nou niet tussenstaan, geen zorgen! Je kan ook gebruik maken van Google Fonts 🤩 Je opent de website en kan hier zoeken naar een gewenst font en deze openen. Vervolgens kan je de url kopiëren en plakken bij de instellingen voor het lettertype: Google lettertype kiezen


Dat zijn de mogelijkheden betreft de lettertype instellingen! 🔠

4. Teksteffecten gebruiken

Indien je een teksteffect wil gebruiken om net even wat extra nadruk te leggen op een woord of een zin kan je een highlight instellen. Je klikt in het tekstvak via de groene balk op highlight (markeerstift) en de verschillende mogelijkheden worden weergegeven.

Zoals te zien kun je de keuze maken voor Static, Animate, Brush, Circle, Underline. Waarvan Animate en Circle bewegende teksteffecten zijn.

Onderstaand op volgorde de teksteffecten toegepast in een tekst.

De kleuren van deze teksteffecten worden aangepast aan de kleuren die je hebt ingesteld bij het design van de pagina.


Kom je er niet uit? Stuur een berichtje naar de support, dan kijken we met je mee!

Ben je benieuwd naar meer functies in de Pagebuilder?
Via de volgende button vind je al onze handleidingen. 😄

Was dit een antwoord op uw vraag?