Algemene instellingen
PHOENIX: Een gebruiker aanmaken voor jouw website
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wil je dat iemand anders kan inloggen op jouw website? Bijvoorbeeld omdat je met meerdere mensen aan pagina's werkt, een copywriter hebt om blogs voor je te schrijven, of omdat je met gastbloggers werkt? In al deze gevallen zul je een extra gebruiker moeten aanmaken binnen jouw website.

Om een gebruiker aan te maken, zul je ingelogd moeten zijn in de Phoenix sitemanager. Als je niet weet hoe dit moet, kun je deze handleiding over inloggen erbij pakken.

Inhoudsopgave

Naar het beheer van de website

Ga in de sitemanager naar de site waar je een gebruiker wil aanmaken, en klik op de knop beheer naast deze website:

Als je hierop geklikt hebt, kom je automatisch op het scherm waar je de gebruikers van jouw website kunt vinden:

Een nieuwe gebruiker aanmaken

Gebruik de paarse knop Nieuwe gebruiker om een nieuwe gebruiker aan te maken in Phoenix.

Je komt vervolgens in een scherm waar je alle gegevens van deze gebruiker kunt invullen.

Let op de rol die je de gebruiker meegeeft. De rol bepaalt welke onderdelen deze gebruiker wel of niet mag bewerken.

Vergeet niet het vinkje aan te zetten om de welkomstmail te versturen. De gebruiker krijgt van Phoenix al een mailtje met de instructies om in te loggen, zodat je dit niet zelf hoeft te doen.

Een Phoenix-lid uitnodigen (samenwerking)

Naast een nieuwe gebruiker aanmaken, kun je ook een Phoenix-lid uitnodigen.

Dit noemen we een samenwerking! Als iemand anders ook een Phoenix-abonnement heeft, kan diegene vanuit zijn sitemanager ook in jouw site inloggen.

Als je klikt op Phoenix-lid uitnodigen krijg je een scherm waar je het e-mailadres van dit lid moet invullen. Dit moet hetzelfde e-mailadres zijn het e-mailadres dat hij/zij in Phoenix gebruikt.

Als je dit hebt gedaan, wordt er een uitnodiging gestuurd naar dit Phoenix-lid. Hij/zij zal eerst de uitnodiging moeten accepteren om in jouw website te kunnen bewerken!

Let op: als je een Phoenix-lid uitnodigt via een samenwerking, heeft deze altijd de rol van admin en kan dus jouw gehele website aanpassen.

Lees ook: