Huddle: Trainingen (e-learning)
De basis
HUDDLE: Media Library (en Vimeo-koppeling)

Koppel jouw Huddle met Vimeo en upload video's direct in jouw Huddle

Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In de Huddle Media Library kun je de videobestanden terugvinden die je gebruikt in jouw e-learning. Met de Vimeo-koppeling kun je direct video's uploaden in jouw Huddle-omgeving, zodat je niet hoeft te switchen tussen Huddle en Vimeo.

Inhoudsopgave:

Uitleg in video

Wil je in een video zien hoe de media library werkt? In onderstaande video laat ik je in een paar minuten zien hoe je Huddle koppelt aan Vimeo, en wat de belangrijkste functies zijn.

De Huddle Media Library vinden

In de beheeromgeving kun je naar E-learning > Media Library gaan om de media library terug te vinden. Hier vind je de video-bestanden die je uploadt om in jouw e-learning te gebruiken.

De koppeling met Vimeo maken

Voordat je de koppeling maakt is het belangrijk om te weten dat je een Vimeo 'standard' of een 'advanced' account nodig hebt. Een gratis Vimeo account werkt niet.

Met de Vimeo-koppeling kun je video's direct uploaden in Huddle. De video's worden geüpload naar jouw Vimeo-account en daar opgeslagen. Op deze manier kun je bij het uploaden in jouw Huddle-account blijven, en hoef je niet constant te switchen tussen Huddle en Vimeo.

Je maakt de koppeling door naar Instellingen > Integraties > Vimeo te gaan. Hier kun je klikken op Account koppelen:

Je krijgt vervolgens een pop-up waarin je toestemming kunt geven om jouw Vimeo-account aan Huddle te koppelen. Klik hier op Allow:

Je krijgt in het volgende scherm te zien dat de koppeling gelukt is.

Je hebt hier nog de optie Synchroniseren met jouw Vimeo-account. Als je deze aanzet, worden alle video's uit jouw Vimeo-account gesynchroniseerd en in jouw media library gezet. Dit kan heel handig zijn, als je alle video's in jouw media library gebruikt voor Huddle. Als je dit wil, kun je dit schuifje omzetten.

Klik vervolgens op Afronden.

Je kunt nu video's uploaden in jouw media library!

Een video uploaden in de media library en in een les zetten

Om een video te uploaden, klik je simpelweg op Uploaden. Je kunt een bestand kiezen, en dat bestand wordt vervolgens geüpload.

In jouw media library kun je vervolgens zien staan dat het bestand nog geoptimaliseerd wordt. Als dit het geval is, kun je het bestand wel al gebruiken in jouw e-learning. Zodra het bestand verwerkt is, wordt het ook zichtbaar voor jouw leden.

Als je in een contentpagina zit, kun je op deze knop klikken om een video in te voegen:

Werk je in een videopagina? Klik dan op het bovenste video-blok om hier een video uit de media library in te voegen:

Een video insluiten (via embed/iframe)

Het kan zijn dat je een video wil invoegen, maar niet gebruik wil maken van de Vimeo-koppeling. Je kunt dan een video insluiten met een embedcode (iframe-code).

In de media library kun je een video via embedcode toevoegen via deze twee knoppen:

De video via embed wordt dan ook toegevoegd aan de media library, en kun je gebruiken in jouw e-learning.