Plug&Pay: Koppelingen en plugins
Verzending
Koppeling Plug&Pay en MyParcel via Google Chrome Plugin

Koppeling met MyParcel via Google Chrome plugin

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Bied jij fysieke producten aan en wil je automatisch een verzendlabel aan laten maken en printen? Dat kan via de Google Chrome Plugin voor MyParcel 📦

Wat is MyParcel

Met MyParcel maak je eenvoudig en snel verzendlabels aan. Zo zijn al jouw pakketten in een handomdraai klaar om te versturen.

Mocht je nog geen account hebben kan je via hier je registeren. De registratie voor MyParcel is gratis. Je neemt bij hen geen abonnement af. Je betaalt alleen voor wat je daadwerkelijk verstuurt. Meer uitleg over de kosten van het versturen van pakketten kan je hier vinden.

Het installeren van de Google Chrome Extensie

Je kan de Google Chrome Extensie via de volgende link downloaden.
Zodra je op de linkt geklikt heb kom je terecht op de website van MyParcel waar je de extensie kan downloaden door te klikken op één van de twee buttons: Download extensie.

Na het klikken op de button word je doorverwezen naar de extensie pagina van Chrome waar je via de button Toevoegen aan Chrome de extensie kan toevoegen.

Na het toevoegen kan je de extensie rechts boven in jouw browser terug vinden via het puzzelstukje:

Velden MyParcel koppelen met velden in Plug&Pay

Voordat je aan de slag kunt met het aanmaken van verzendlabels voor jouw bestellingen, zul je moeten aangeven welke gegevens uit Plug&Pay gebruikt moeten worden voor welke velden in MyParcel. Zo herkent MyParcel bijvoorbeeld dat het veld voor 'postcode' in Plug&Pay bij hen in het systeem ook bij 'postcode' moeten worden ingevuld. Je hoeft deze instellingen één keer te maken!

Voor het koppelen van de velden ga je in de extensie naar het tandwiel en opent de tab Velden koppelen:

De volgende instellingen worden geopend:

Je drukt op de oranje navigeer button en vervolgens kan je de informatie uit de bestelling in Plug&Pay selecteren.

Als voorbeeld selecteren we de naam van de klant in de bestelling:

Na het klikken op de naam zal de informatie ingevuld worden in het veld in MyParcel.

De informatie ingevuld wordt automatisch opgeslagen. Dit doe je voor alle gegevens. Vervolgens ga je naar de nieuwe de tab Nieuwe zending en zal zien dat de velden automatisch worden ingevuld.

De werking van de extensie

Eenmaal als je jouw registratie hebt voltooid, het account van MyParcel volledig hebt ingevuld, de extensie hebt geïnstalleerd en de velden hebt gekoppeld, kun je starten met het automatisch aanmaken van de verzendlabels!

Het aanmaken van een zending werkt als volgt:

1. Je opent de bestelling van een fysiek product in Plug&Pay via de tab bestellingen;

2. Via de Google Chrome Browser open je de MyParcel extensie;

3. Je maakt een nieuwe zending aan. De gegevens ingevuld in de bestelling in Plug&Pay worden automatisch ingevuld in de zending;

4. Daarna vul je de overige gevraagde informatie aan betreft de zending, vervoerder & opties en extra zending informatie;

5. Vervolgens kun je de optie kiezen voor het direct aanmaken van een volgende zending na het voltooien van deze zending;

6. Tot slot druk je op opslaan of sla op en print direct.

Et voila! Je kan nu in een handomdraai verzendingen aanmaken in MyParcel 🖨️