PLUG&PAY: Een kassakoopje aanmaken
Ivan Parinussa avatar
Geschreven door Ivan Parinussa
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Indien je meerdere producten wil aanbieden op jouw betaalpagina is dat mogelijk in de vorm van het toevoegen van een kassakoopje. In deze handleiding leg ik jou uit hoe je een kassakoopje aanmaakt en toevoegt aan jouw checkout!

We gaan bespreken:
1. Wat is een kassakoopje?
2. Het aanmaken van een kassakoopje
3. Het toevoegen van een kassakoopje


Wat is een kassakoopje?

Een kassakoopje is een vorm van upselling waarbij je een relatief kleine extra aanbieding doet terwijl je klant jouw product aan het afrekenen is.

Het aanmaken van het kassakoopje

Het kassakoopje moet eerst aangemaakt worden als product. Hoe je een product aanmaakt? Dat lees je hier.


Als je het product al hebt aangemaakt, kun je overwegen om het product nogmaals aan te maken, maar dan als kassakoopje! Je kunt bijvoorbeeld KK (Kassakoopje) toe voegen voor de originele productnaam. Hierdoor kun je snel achterhalen of het product als kassakoopje of als hoofdproduct is aangeschaft :-)

Het toevoegen van een kassakoopje

Het kassakoopje is onderdeel van jouw checkout. Als je nog geen checkout hebt aangemaakt, lees dan hoe je een checkout aanmaakt in deze handleiding.

Allereerst ga je naar de checkout waar jij een kassakoopje wilt toevoegen:

Nu je in jouw checkout zit, klik je op 'Layout'.

Scroll iets naar beneden en daar vind je 'Kassakoopje toevoegen'.

Hier selecteer je het product die je als kassakoopje wilt toevoegen en geef je het kassakoopje een titel en een beschrijving.


En voila; jouw kassakoopje is ready :-)

Je kan maximaal drie kassakoopjes toevoegen.

Een kassakoopje werkt zo goed, omdat het extreem simpel is (1 vinkje voor extra omzet). Daarom zijn er verder geen keuzemogelijkheden bij de kassakoopjes.

Belangrijk is dat je bij een kassakoopje de klant geen keuzemogelijkheden kan geven. Een klant kan dus alleen het product aanvinken indien hij/zij het wil aanschaffen.


Reminder pop-up

Misschien heeft jouw klant het kassakoopje over het hoofd gezien. Geen zorgen! Je kunt hier een extra pop-up reminder voor instellen 🙌.

Deze pop-up wordt getoond als iemand je product gaat afrekenen, maar je kassakoopje niet heeft aangevinkt. Je kunt voor maximaal één kassakoopje per betaalpagina een pop-up aanzetten.

Door het schuifje te activeren schakel je de pop-up in.

De pop-up ziet er als volgt uit:

Hierdoor weet je zeker dat jouw klanten het kassakoopje niet zullen missen!

Was dit een antwoord op uw vraag?