Alle collecties
Huddle: Engagement in je community
HUDDLE: Een webinar aanmaken in Huddle
HUDDLE: Een webinar aanmaken in Huddle
Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met Huddle Live kun je webinars aanmaken bij de evenementen in Huddle. Op deze manier hoef je je leden niet los naar webinarsoftware te sturen, maar houd je ze altijd binnen jouw Huddle.

Inhoud

Een evenement aanmaken

Om een webinar aan te maken in Huddle, zul je een evenement moeten aanmaken. Als je een evenement aanmaakt, krijg je de vraag of je een standaard evenement wil aanmaken, of een webinar. Hier kies je voor 'webinar':

Vervolgens kun je het evenement inplannen zoals normaal, en onder andere een datum en tijd meegeven.

Jouw webinar staat dan gepland, en gebruikers kunnen zich ervoor aanmelden!

Het webinar voorbereiden

Als het webinar gaat plaatsvinden, wil je natuurlijk het webinar starten. Belangrijk is dat momenteel alleen de organisator van het evenement, het webinar kan starten.

Om het webinar te starten, ga je naar het evenement en klik je op de knop 'start voorbereiden':

Je komt nu in een omgeving waar je je webinar kunt voorbereiden. De leden die zich hebben aangemeld voor jouw webinar, kunnen dit dus nog niet live zien.

Je hebt nu de mogelijkheid om jouw audio, video en screen share te testen, zodat je zeker weet dat dit goed gaat als mensen jouw webinar gaan volgen.

Een microfoon kiezen

Je kunt op de knop van de microfoon klikken om je geluid aan te zetten. Je kunt op het pijltje klikken om een bepaalde microfoon te kiezen.

De video starten

Je kunt op 'start video' klikken om jouw video aan te zetten. Hier kun je ook kiezen welke camera je gebruikt.

Scherm delen

Via de knop 'scherm delen' kun je jouw scherm tonen in jouw webinar. Je kunt kiezen voor een geheel beeldscherm, of een specifiek venster (bijvoorbeeld jouw browser).

Live gaan tijdens jouw webinar

Alles getest en er helemaal klaar voor? Klik dan op de blauwe knop 'Ga live' om live te gaan. Voor de leden in jouw evenement wordt dan het webinar gestart.

Deelnemers

Tijdens het webinar kun je klikken op de knop 'deelnemers'. Hier zie je welke deelnemers live in jouw webinar zitten.

Als er een deelnemer is, kun je op de naam van deze deelnemer klikken om deze deelnemer co-host te maken. De deelnemer krijgt een uitnodiging hiervoor en kan dan zelf ook met audio en video in het webinar komen.

Chat

Tijdens het webinar kun je op de knop 'Chat' klikken om de chat zichtbaar te maken. Hier kunnen de leden tijdens jouw webinar berichtjes sturen.

Het webinar beëindigen

Is het webinar afgelopen? Klik op de rode knop 'beëindigen' om het webinar te stoppen.

FAQ

Worden de live-sessies bij Huddle live ook opgenomen?

Nee, momenteel worden live-sessies tijdens Huddle live niet opgenomen. Wellicht dat dat in de toekomst wel mogelijk wordt.

Wat als ik per ongeluk tijdens mijn webinar het scherm sluit?

Geen zorgen, je kunt dan opnieuw naar de pagina van het evenement gaan. Hier staat een knop 'Webinar hervatten' zodat je verder kunt gaan met jouw live-sessie.

Is het webinar beschikbaar via de app?

Ja! Je kunt het webinar geven via de app, en jouw leden kunnen het webinar ook bekijken via de app. Momenteel kun je het webinar aanmaken wel alleen via desktop (web).

Was dit een antwoord op uw vraag?