Functies van de Phoenix page builder
Subtekst of hobson +1 onder je button plaatsen

Door het plaatsen van een subtekst of hobson +1 (extra tekst-link) onder je button kun je je conversie flink verhogen!

Fons van Dosselaar avatar
Geschreven door Fons van Dosselaar
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je een tekst-link onder je button plaatst is de kans veel groter dat jouw bezoeker op een van de 2 opties klikt: het zogenaamde Hobson +1 effect. Als je je conversie wilt vergroten is dit een onmisbare optie. In deze handleiding leggen we uit wat het Hobson +1 effect is, hoe je dit kunt toepassen én geven we een aantal voorbeelden.

Ook laten we je zien hoe je een extra subtekst direct onder je button-tekst kunt plaatsen. Dit is handig om een onderwerp extra te laten opvallen.

Deze afbeelding toont de 2 opties die we gaan uitleggen

Wat is Hobson +1 effect?

Bij het Hobson +1 effect wordt er een extra mogelijkheid toegevoegd om uit te kiezen waardoor je bezoeker 2 opties heeft. Hierdoor ben je sneller geneigd om een van de 2 opties te kiezen. Je creëert namelijk een zichtbare keuze. Je bezoeker weegt de twee opties tegen elkaar af waardoor er een echte keuze ontstaat. Je denkt er zelfs niet over na om niets aan te klikken! Je klikt zonder aarzeling op één van de 2 opties. En dat is het grote voordeel van het Hobson +1 effect.

Hoe plaats je een Hobson +1 onder een button?

Om een Hobson +1 onder een knop te plaatsen volg je deze 4 stappen:

1. Ga naar de bouwmodus

2. Klik op de tekst in de button, links verschijnt een menu

3. Vul bij Knop micro-tekst de tekst in van de 2e optie

4. Plaats hier de link naar de pagina waar je de 2e optie wilt aanbieden

Voorbeelden van Hobson +1

Voorbeeld 1

Je hebt een event-pagina gemaakt. In de button plaats je 'Kom naar het event' en als Hobson +1 tekst-link plaats je 'Bekijk de sprekers'. Vervolgens laat je beide links naar dezelfde event-pagina verwijzen! Op die pagina kun je je aanmelden én staat een overzicht van de sprekers. Op deze manier vergroot je de kans op conversie: je bereikt én de snelle beslisser én de mensen die zich eerst willen oriënteren.

Voorbeeld 2

Je hebt een salespagina gemaakt met een button 'Bestel product x'. Deze gaat direct naar je betaalpagina. De Hobson +1 tekst-link geeft de mogelijkheid om eerst een offerte aan te vragen of reviews te bekijken. Uiteindelijk hebben beide links hetzelfde doel: de klant verleiden om een aankoop te doen.

Subtekst direct onder de button-tekst plaatsen

Om je bezoeker extra te attenderen op een belangrijk onderwerp (je wilt hem bijvoorbeeld geruststellen dat zijn gegevens veilig zijn) kun je een extra subtekst onder je button-tekst plaatsen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen de subtekst altijd lezen!

Om een subtekst onder een knop te plaatsen volg je deze 3 stappen:

1. Ga naar de bouwmodus

2. Klik op de tekst in de button, links verschijnt een menu

3. Vul bij Knop subtekst de tekst in die je wilt laten opvallen

We zijn benieuwd hoe jij de subtekst en het Hobson +1 effect gaat toepassen en zo de conversie van je CTA buttons gaat vergroten! Succes😀.