Functies van de Phoenix page builder
Gratis stockfoto's gebruiken op jouw pagina
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om jouw Phoenix website zo persoonlijk mogelijk te maken raden wij aan je eigen foto's te maken en te gebruiken. Mensen kopen van mensen en niet van bedrijven!

Maar soms is het lastig de juiste foto te vinden. Dan kan het handig zijn om een stockfoto te gebruiken. In Phoenix kun je gratis gebruik maken van stockfoto's van Pixabay.

Het aanpassen van een afbeelding op jouw pagina

Als je in een rij op een pagina aan het werk bent en je wil een afbeelding toevoegen dan klik je op de afbeelding in de rij. Rechts in het Bewerken venster zie je dan de optie voor het instellen van de afbeelding:

De instellingen open je door op Achtergrond afbeelding te klikken. Hier kan je een gewenste afbeelding toevoegen. Dat doe je door op de afbeelding te klikken:

Het openen van de Stockfoto's via de Media Library

Na het klikken op de afbeelding wordt je doorverwezen naar de Media Library. Hier worden al jouw bestanden toegevoegd aan de library geopend:

Maar ook heb je hier de mogelijkheid om de stockfoto's te openen:

Als je op de button hebt geklikt wordt je doorverwezen naar de stock afbeeldingen van Pixabay:

Er is rechts naast de button van de Stockfoto's een zoekveld verschenen. De zoekbalk gebruik je om te zoeken naar stock afbeeldingen. Je zoekt dan automatisch in Pixabay naar afbeeldingen met het onderwerp ingevuld. Deze afbeeldingen mag je gratis gebruiken!

Het toevoegen van een stockfoto in een rij

Heb je een stockfoto gevonden die je wil gebruiken dan klik je op de afbeelding. De afbeelding opent aan de linkerkant en via het klikken op de button Voeg deze afbeelding in maken we de selectie:

De afbeelding instellingen worden geopend. Hier kan je de naam van het bestand, titel en alternatieve tekst instellen:

Je klikt op opslaan waarna je de mogelijkheid krijgt op de afbeelding te optimaliseren voor de rij waarin je de afbeelding gaat gebruiken:

Niet tevreden over de weergave dan klik je op de button Cancel en kies je een andere afbeelding.

Ben je wel blij met het resultaat dan klik je op Crop en de afbeelding wordt toegevoegd aan jouw pagina:

Deze afbeelding is nu ook in de Media Library toegevoegd onder Media: