Alle collecties
Phoenix
Functies van de Phoenix page builder
Teksteffecten gebruiken om de aandacht te trekken
Teksteffecten gebruiken om de aandacht te trekken

Wil je een woord of zin extra laten opvallen in je titel, ondertitel of teksten? Maak dan gebruik van de functies markers en highlights.

Fons van Dosselaar avatar
Geschreven door Fons van Dosselaar
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je een bepaald woord of zin er extra uit wilt laten springen kun je gebruik maken van de unieke Phoenix functies 'background markers' en 'highlights'. Voor je titel en ondertitel gebruik je de background markers en om een woord of zin in een tekst te laten opvallen gebruik je de highlights.

Background markers (titel en ondertitel)

Als je in de titel en ondertitel één of meerdere woorden wilt laten opvallen kun je gebruik maken van 3 functies: Marker, Brush en Underline.

Wij nemen de functies één voor één met je door.

Marker

Als je één of meerdere woorden er uit wilt laten springen kun je de tekst markeren met een markeerstift met verschillende kleuren! Selecteer eerst de tekst (1) die je wilt laten opvallen, klik daarna op de marker in de editor (2) en kies als laatste je favoriete kleur (3)!

Dit is het resultaat:

Brush

Met de brushfunctie laat je een woord opvallen alsof je het woord een veeg met een kwast hebt gegeven! De kleur wordt aangepast aan de instellingen van de kleur van je pagina. Selecteer ook hier eerst de tekst (1) die je wilt laten opvallen, klik daarna op de marker in de editor (2) en selecteer 'Brush' (3).

Dit is het resultaat:

Underline

Als derde optie kun je een woord of meerdere woorden onderstrepen. De kleur van de streep wordt hier ook aangepast aan de instellingen van de kleur van je pagina. Selecteer eerst de tekst (1) die je wilt onderstrepen, klik daarna op de marker in de editor (2) en selecteer 'Underline' (3).

Dit is het resultaat:

Highlights (in een tekst)

Als je een woord of een zin in een tekstblok wilt laten opvallen heb je maar liefst 5 opties! Dat zijn Static, Animate, Brush, Circle en Underline.

Wij nemen alle functies met je door.

Static

De static functie gebruik je als je één of meerdere woorden er uit wilt laten springen door de tekst te markeren. De kleur van de marker wordt aangepast aan de instellingen van de kleur van je pagina. Selecteer eerst de tekst (1) die je wilt laten opvallen, klik daarna op de marker in de editor (2) en klik als laatste op de Static knop (3).

Dit is het resultaat:

Animate

Met Animate komt je marker tot leven! Ook hier wordt de kleur van de marker aangepast aan de instellingen van de kleur van je pagina. Selecteer eerst de tekst (1) die je wilt laten opvallen, klik daarna op de marker in de editor (2) en klik als laatste op de Animate knop (3).

Dit is het resultaat (even geduld aub😀):

Brusch

Met de brushfunctie laat je een woord of zin in de tekst opvallen alsof je het woord een veeg met een kwast hebt gegeven! De kleur wordt aangepast aan de instellingen van de kleur van je pagina. Selecteer ook hier eerst de tekst (1) die je wilt laten opvallen, klik daarna op de marker in de editor (2) en selecteer 'Brush' (3).

Dit is het resultaat:

Circle

Met Circle kun je een woord of zin letterlijk omcirkelen. Door het bewegend effect is er geen ontkomen aan dat je oog er naar toe getrokken wordt! Ook hier neemt de cirkel de kleur aan van de instellingen van de kleuren op je pagina. Selecteer eerst de tekst (1) die je wilt omcirkelen, klik daarna op de marker in de editor (2) en klik als laatste op Circle (3).

Dit is het resultaat (probeer er maar eens NIET naar te kijken🤩):

Underline

Als laatste laten we je zien hoe je een woord of zin in een tekst kunt onderstrepen. Ook hier wordt de kleur van de streep aangepast aan de instellingen van de kleur van je pagina. Selecteer eerst de tekst (1) die je wilt onderstrepen, klik daarna op de marker in de editor (2) en selecteer 'Underline' (3).

Dit is het eindresultaat!


Kom je er niet uit? Stuur een berichtje naar support, dan kijken we graag met je mee!

Ben je benieuwd naar meer functies in de Pagebuilder?
Via de volgende button vind je al onze handleidingen. 😄

Was dit een antwoord op uw vraag?