Functies van de Phoenix page builder
Foto’s uitsnijden in een vorm (image mask)

Gebruik een image mask voor je afbeeldingen

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wij jij jouw afbeeldingen croppen of uitsnijden in een bepaalde vorm? Gebruik dan een image mask.

Klik op een afbeelding die je wil wijzigen en ga in de toolbar maar het kopje vorm:

Hier kun je het image mask inschakelen door het schuifje aan te zetten.

Vervolgens heb je de optie om te kiezen tussen twee mogelijkheden:

1: Rounded

2: Blob

1. Rounded

Kies je voor rounded dan kun je daarna de mate van afronden aangeven met een percentage door het bolletje op de balk te verschuiven:

2. Blob

Kies je voor blob dan heb je de vrijheid om een eigen vorm samen te stellen. Zo kun je o.a het aantal het hoeken, de grofheid, en zoom bepalen:

Met de knop > nieuwe vorm krijg je random een andere optie te zien passend bij je instellingen. Met de knop > draaien kun je de vorm roteren:

Heb je een vorm gemaakt die je wil bewaren? Kies dan voor > vorm opslaan en geef je preset een naam. Vervolgens staat deze preset tussen de vorm opties om te kiezen. Zo kun je dezelfde look & feel gebruiken voor al je afbeeldingen op de website.