Inloggegevens wijzigen

Hoe verander ik mijn inloggegevens van Plug&Pay

Bryan Schoenmaker avatar
Geschreven door Bryan Schoenmaker
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In deze korte handleiding leg ik je uit waar je je inloggegevens kunt wijzigen van jouw Plug&Pay omgeving, en hoe je twee-factor-authenticatie (2FA) kunt instellen.

Inloggegevens

Via Instellingen > Algemeen > Inloggen kom je in het overzicht uit, waar je jouw inloggegevens kunt wijzigen.

Hier heb je de mogelijkheid om het e-mailadres wat je gebruikt voor het inloggen te wijzigen, de gebruikersnaam die rechts bovenin getoond wordt en uiteraard je huidige wachtwoord.
โ€‹
Om je e-mailadres voor het inloggen te wijzigen, dien je ook je huidige wachtwoord ter controle in te voeren. Je kan niet een e-mailadres gebruiken wat al in gebruik is bij een Plug&Pay account.
โ€‹
Ook voor het wijzigen van je wachtwoord zal je eerst je huidige wachtwoord moeten invoeren. Je nieuwe wachtwoord moet minimaal 8 karakters lang zijn en mag geen makkelijk te raden wachtwoord zijn. In jouw Plug&Pay omgeving staat ontzettend gevoelige informatie van zowel jouzelf, als van al jouw klanten. Hou hier rekening mee wanneer je een wachtwoord instelt!

Twee-factor-authenticatie

Wanneer je deze extra beveiliging voor je Plug&Pay omgeving instelt kan er pas op nieuwe apparaten worden ingelogd als je deze expliciet toegang geeft via een unieke code die je op je telefoon ontvangt.

Bij het inloggen zal je dan na het invoeren van je e-mailadres en wachtwoord een verificatiecode moeten invullen. Deze code kan je laten versturen via een SMS of via een spraakbericht. Als je een Authenticator app gebruikt, kan je de code hier ophalen en invoeren ๐Ÿ“ฑ
โ€‹
Het toevoegen van nรณg een extra factor aan het verificatieproces verhoogt de veiligheid van je account en maakt het moeilijker voor hackers om toegang te krijgen tot de gegevens die in jouw Plug&Pay staan opgeslagen. Wees jezelf te slim af en zorg dat je de twee-factor-authenticatie instelt! ๐Ÿ’ป

Kan ik een tweede gebruiker toevoegen aan mijn Plug&Pay account?

Het is niet mogelijk om een tweede set inloggegevens aan te maken. Werk je met iemand samen die ook toegang moet krijgen tot jouw Plug&Pay account? Wees dan erg voorzichtig hiermee en zorg dat je deze persoon goed kan vertrouwen met jouw inloggegevens. Op onze wishlist staat er wel een idee om meer gebruikers te kunnen toevoegen.