Alle collecties
Plug&Pay
Plug&Pay: Termijnen
Plug&Pay: Een termijnbetaling wijzigen
Plug&Pay: Een termijnbetaling wijzigen

Hoe verander ik een bestaande termijnbetaling?

Bryan Schoenmaker avatar
Geschreven door Bryan Schoenmaker
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Jouw klant is een termijnbetaling aangegaan, maar wil toch in minder termijnen betalen. Of het rekeningnummer is veranderd en moet aangepast worden. In deze handleiding lees je hoe je een bestaande termijnbetaling kunt wijzigen.

Termijnbetaling wijzigen

Selecteer de termijnbetaling die je wil aanpassen via Termijnen.

Bovenaan de pagina kan je de eerstvolgende incassodatum én het aantal resterende betalingen aanpassen.

Wil je de incassodatum aanpassen?
Dan kan je de datum bij 'Volgende betaling op' wijzigen.

Wil je dat er meer of minder incasso's worden uitgevoerd?
Dan kan je de resterende betalingen wijzigen.

Wil je een termijnbetaling stopzetten van een klant?
Dan kan je de resterende betalingen op 0 zetten.

Klantgegevens

Wijzigen klantgegevens
Indien er gegevens van de klant gewijzigd moeten worden, zoals het btw-id of het e-mailadres, dan kan je hier de gewenste gegevens aanpassen. De wijzingen worden dan doorgevoerd voor alle resterende betalingen. De adresgegevens van termijnen die al geïncasseerd zijn, kunnen nog wel gewijzigd worden door de order zelf te selecteren en daar te klikken op Meer actie > Adres bewerken. Het btw-id kan niet aangepast worden bij voltooide betalingen.

Betaalmethodes

Wijzigen betaalmethode
Wil de klant liever met een ander rekeningnummer betalen? Dan kan je hier het nieuwe IBAN-nummer toevoegen via de knop rechtsboven. Bij een volgende incasso ontvangt de klant een e-mail om aan de betaling te voldoen. De mail is voorzien van een betaallink.


Wijzigen/toevoegen creditcard

Wil de klant met een creditcard betalen? Verwijder dan alle betaalmethodes. De klant zal bij de eerstvolgende incasso een betaalherinnering ontvangen per mail, met daarin een betaallink. Via deze link kan de klant de betaling voltooien met de gewenste betaalmethode.

Inhoud abonnement

Mocht je een andere prijs willen hanteren voor de resterende betalingen, dan heb je hier de mogelijkheid om de inhoud van de termijnbetaling aan te passen.

Verander hier de hoeveelheid afgenomen producten, het btw-tarief, het tonen van de prijs inclusief of exclusief btw, de basisprijs of voeg actiekortingen toe. Alle wijzigingen die je hier aanbrengt hebben betrekking op alle resterende termijnbetalingen.

Controle wijziging
Wanneer je een wijziging opslaat en wilt bekijken of het goed staat, dan kan je de prijs controleren via facturen. Als de prijzen bij de komende termijnen correct is, dan weet je dat jouw wijziging goed is gegaan.

Factuur

Hier vind je alle facturen terug van deze specifieke klant, en kan je toekomstige termijnbetalingen inzien. De incassodatum en status van betaling zijn hier ook te zien. Handig om zo in één keer het hele overzicht voor je te hebben 😊

Was dit een antwoord op uw vraag?