Een countdown instellen

Hoe stel ik een countdown in op mijn checkout?

Bryan Schoenmaker avatar
Geschreven door Bryan Schoenmaker
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Eén van de beste manieren om conversie te stimuleren is om te gaan werken met schaarste. Schaarste in het aantal uren dat je nog een bepaalde aanbieding kan claimen bijvoorbeeld wekt een gevoel van urgentie op bij je bezoeker, waardoor deze eerder geneigd is om te profiteren van een actie.

Met Plug&Pay kan je hierop inspelen door een countdown in te stellen op jouw checkouts. Jouw bezoekers zullen het aantal dagen of uren zelf zien aflopen. Perfect voor wanneer je een tijdelijke actie hebt lopen.

Een countdown toevoegen aan je checkout

De countdown stel je in op je checkout, via Inhoud > Omzetverhogers > Countdown. Nog geen checkout? Maak deze dan eerst aan.

Je stelt een deadline in, dit is de datum en het tijdstip dat jouw checkout offline komt te staan. Je kan ook een redirect URL instellen - dit is de URL waar jouw bezoeker na 5 seconde naartoe wordt doorverwezen, als zij op de 'verlopen' checkoutpagina terecht komen. Je zou een redirect kunnen gebruiken om jouw bezoeker door te sturen naar de reguliere checkout van jouw product.

Je kan extra tekst toevoegen die naast de countdown weergeven wordt door het veld Aanvullende tekst in te vullen.

❗️Vergeet de wijziging niet op te slaan!

Nadat je de countdown hebt opgeslagen zal er een timer bovenaan je checkout verschijnen. Het uiterlijk van de countdown is afhankelijk van welk template jij hebt gekozen voor je checkout. De Split Screen template is de enige template die de countdown niet ondersteunt. Hier zijn enkele voorbeelden van de verschillen:


Wall Street templateMoneyball template


Stack Overflow template

Veelgestelde vragen

Kan ik een evergreen countdown toevoegen?

De countdown die je instelt is voor iedere bezoeker gelijk. Het is dus niet mogelijk om een countdown specifiek per bezoeker af te laten gaan. Dit idee staat wel bij ons op de wishlist 😁 Met de landingspagina's kan je wel een evergreen countdown toevoegen!

Was dit een antwoord op uw vraag?