Plug&Pay koppelen met Huddle

Zo maak je na elke bestelling in Plug&Pay een gebruiker aan in Huddle!

Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Gisteren bijgewerkt

Met de koppeling tussen Huddle en Plug&Pay kun je het volgende:

• Een gebruiker aanmaken in Huddle na een bestelling van een product of een inzending van een formulier en een toegangsniveau toekennen.

• Een toegangsniveau verwijderen bij een gebruiker nadat het abonnement in Plug&Pay op inactief is gezet.

Dat scheelt een hoop werk!

Als je klant al over een Huddle account beschikt, dan wordt de toegang tot jouw omgeving en het gekozen toegangsniveau automatisch toegekend aan het bestaande account.

Let op: deze koppeling is alleen mogelijk met Huddle Premium of Ultimate. Gebruik je Huddle Lite? Lees dan deze handleiding om de koppeling met Plug&Pay te kunnen maken.

De Huddle plugin activeren in Plug&Pay

Om de Huddle-plugin te activeren in Plug&Pay, ga je in je account naar Instellingen > Plugins. Hier zie je een blokje met 'Huddle' staan en klik je op 'Aanpassen'.

Jouw API-token aanmaken en invullen

Vervolgens krijg je een scherm waar je jouw API-token van Huddle zult moeten invullen.

Deze API-token maak je aan in Huddle. In Huddle ga je naar Instellingen > Integraties:

In het volgende scherm zie je het blokje Developers staan. Hier klik je op:

In dit scherm kun je een API-token aanmaken voor Plug&Pay. Je moet deze eerst een naam geven. Maak deze naam herkenbaar, zoals: 'Plug&Pay'. Als je een API-token aanmaakt, wordt deze maar één keer getoond. Zorg dus dat je deze gelijk kopieert en plakt in Plug&Pay!

Regels toevoegen aan het product

Als je de API-token hebt geplakt in Plug&Pay, is de koppeling gelukt! Je kunt nu per product regels instellen. Met een regel bij het product, bepaal je wat er in Huddle gebeurt als iemand dit product koopt.

Ga bij de instellingen van je product naar het kopje Koppelingen.

Met de blauwe knop kan je een regel toevoegen. Bij een eenmalige betaling zal je twee trigger kunnen kiezen:

• Factuur aangemaakt: deze regel wordt aangeroepen zodra een bestelling wordt aangemaakt.

• Bestelling betaald: deze regel wordt aangeroepen zodra een bestelling wordt betaald. Dit is relevant bij one-click upsells en/of andere incasso's: die worden later betaald dan dat de bestelling wordt aangemaakt.

bij een abonnement kun je kiezen uit vijf verschillende triggers. Deze drie komen er dan bij:

• Abonnement ingegaan: deze regel wordt aangeroepen wanneer het abonnement op actief komt te staan.

• Abonnement geannuleerd: deze regel wordt aangeroepen op het moment dat het abonnement wordt geannuleerd. Het abonnement is dan nog wel actief, maar zal komen te verlopen bij de eerstvolgende incassodatum.

• Abonnement geëindigd: deze regel wordt aangeroepen wanneer het abonnement van actief op inactief of geëindigd overgaat.

Vervolgens selecteer je bij 'Actie' Huddle, en kies je voor het toekennen van een toegangsniveau, of het verwijderen van een toegangsniveau indien je een abonnement verkoopt. De toegangsniveaus die je hier ziet staan zijn alle toegangsniveaus die in jouw Huddle zijn aangemaakt! Je kunt meerdere toegangsniveaus selecteren en opslaan.

Als je deze instellingen hebt opgeslagen, zie je in het overzicht welke acties er plaatsvinden zodra iemand dit product aanschaft. In onderstaand voorbeeld, wordt dus het toegangsniveau 'Membership goud' toegevoegd zodra er een order wordt aangemaakt. Zodra het abonnement geëindigd wordt, zal het toegangsniveau 'Membership goud' weer afgenomen worden.

Meer hoef je niet te doen! Zodra je klant dit product koopt, wordt er een gebruiker aangemaakt in Huddle met dit toegangsniveau, en krijgt je klant automatisch de welkomstmail. 😃

Regels toevoegen aan een formulier

Ook kun je nu per formulier regels instellen. Met een regel bij het formulier, bepaal je wat er in Huddle gebeurt als iemand dit formulier invult.

Ga bij de instellingen van je formulier naar het kopje Koppelingen.

Met de blauwe knop kan je een regel toevoegen.

Vervolgens selecteer je bij 'Actie' Huddle, en kies je voor het toekennen van een toegangsniveau. De toegangsniveaus die je hier ziet staan zijn alle toegangsniveaus die in jouw Huddle zijn aangemaakt! Je kunt meerdere toegangsniveaus selecteren en opslaan.

Als je deze instellingen hebt opgeslagen, zie je in het overzicht welke acties er plaatsvinden zodra iemand dit formulier invul. In onderstaand voorbeeld, wordt dus het toegangsniveau 'Membership goud' toegevoegd zodra er een formulier wordt ingezonden.

Meer hoef je niet te doen! Zodra je klant een formulier invult, wordt er een gebruiker aangemaakt in Huddle met dit toegangsniveau, en krijgt je klant automatisch de welkomstmail. 😃

❗️Let op: De welkomstmail van Huddle wordt alleen verzonden naar nieuwe Huddle gebruikers. Als je klant al over een Huddle account beschikt, wordt deze e-mail dus niet nog een keer verzonden. Er wordt ook geen e-mail verzonden dat er een nieuw toegangsniveau is toegekend.

Dit kun je wel zelf instellen middels een geautomatiseerde e-mail. Meer informatie over hoe je bijvoorbeeld een geautomatiseerde e-mail met MailBlue/ActiveCampaign verstuurt vind je in deze handleiding.❗️