Alle collecties
Phoenix
Livegaan met jouw Phoenix website
PHOENIX: Melding onveilige website/ SSL instellen
PHOENIX: Melding onveilige website/ SSL instellen

Zorg voor een beveiligde verbinding voor jouw bezoekers

Kim Kunstman avatar
Geschreven door Kim Kunstman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Heb jij zojuist je website live gezet en/of krijg je een melding te zien dat de verbinding niet veilig is? Deze melding ziet er ongeveer uit zoals het screenshot hieronder.

In deze handleiding lees je wat dit betekent en nog belangrijker, wat je hieraan kunt doen!

Inhoud

1. Wat is SSL?

Letterlijk staat SSL voor Secure Sockets Layer. Dit betekent dat er een beveiligde laag wordt geplaatst tussen een server en de browser. 

Als je gebruik maakt van SSL en dus de URL van jouw website begint met https:// ipv http:// worden de gegevens versleuteld, waardoor het voor hackers onmogelijk wordt om privacygevoelige informatie zoals bank- en inloggegevens te stelen.

2. Waarom is SSL belangrijk?

  1. SSL zorgt voor veiligheid en vertrouwen. Bij gebruik van https:// worden de gegevens versleuteld, waardoor het voor hackers onmogelijk wordt om privacygevoelige informatie zoals bank- en inloggegevens te stelen.

  2. Je wil dat je website en je klanten veilig zijn. Zeker wanneer zij gegevens op je website achterlaten zoals inlog- of betaalgegevens. De verbinding tussen jouw website en de computer van je bezoeker wordt met een SSL certificaat optimaal beveiligd.

  3. Daarnaast straalt het vertrouwen uit naar je bezoeker. Websites met een SSL certificaat krijgen de melding secure of veilig voor de URL, plus een slotje. Het stelt je bezoekers gerust. En hoe meer vertrouwen een bezoeker bij je site voelt, hoe groter de kans dat ze een aankoop bij je doen!

3. De SSL activeren voor jouw Phoenix website

Bij jouw Phoenix abonnement zit het SSL certificaat inbegrepen. Deze hoef je dus niet los aan te schaffen bij jouw domeinprovider!

❗️Wanneer jij jouw website net live hebt gezet kan het zijn dat de website nog niet direct beveilig is. De melding hierboven zal dan worden getoond. Het kan enkele minuten duren voordat de SSL vanzelf actief gaat! Ben je 5-10 minuten verder en geeft de website nog steeds een onbeveiligde melding? Trek aan de bel!

Team support kan de SSL voor jouw website alsnog activeren. Stuur hiervoor even een berichtje via de chat.


Kom je er niet uit? Stuur een berichtje naar de support, dan kijken we met je mee!

Was dit een antwoord op uw vraag?