Naar de hoofdinhoud
Alle collectiesPhoenixLivegaan met jouw Phoenix website
PHOENIX: Melding onveilige website verhelpen en SSL activeren
PHOENIX: Melding onveilige website verhelpen en SSL activeren

Zorg voor een beveiligde verbinding voor jouw bezoekers

Kim Kunstman avatar
Geschreven door Kim Kunstman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Heb jij zojuist je website live gezet en/of krijg je een melding te zien dat de verbinding niet privรฉ/ veilig is? Deze melding ziet er ongeveer uit zoals het screenshot hieronder.

Hier kun je vinden wat dit betekent en nog belangrijker, wat je hieraan kunt doen!

1. Wat is SSL

Letterlijk staat SSL voor Secure Sockets Layer. Dit betekent dat er een beveiligde laag wordt geplaatst tussen een server en de browser.ย 

Als je gebruik maakt van SSL en dus de URL van jouw website begint met https:// ipv http:// (zonder s) worden de gegevens versleuteld, ๐Ÿ” hierdoor wordt het voor hackers onmogelijk om privacygevoelige informatie zoals bank- en inloggegevens te stelen.

2. Waarom is SSL belangrijk?

  1. Je wil dat je website en je klanten veilig zijn. Zeker wanneer zij privacygevoelige gegevens op jouw website achterlaten.

  2. Daarnaast straalt het vertrouwen uit naar je bezoeker. Websites met een SSL certificaat krijgen de melding secure of veilig voor de URL, plus een slotje. ๐Ÿ”’Het stelt je bezoekers gerust. En hoe meer vertrouwen een bezoeker bij je site voelt, hoe groter de kans dat ze een aankoop bij je doen!

3. De SSL activeren voor jouw Phoenix website

Bij jouw Phoenix abonnement zit het SSL certificaat inbegrepen. Deze hoef je dus niet los aan te schaffen bij jouw domeinprovider!
โ€‹

โ„น๏ธ Heb je de website 10 minuten geleden live gezet en geeft de website nog steeds een onbeveiligde melding? Dan is er actie nodig!

Let op: Wanneer jij jouw website net live hebt gezet kan het zijn dat de website nog niet direct beveilig is. De melding bovenaan dit artikel zal dan worden getoond. Het kan enkele minuten duren voordat de SSL vanzelf actief gaat! Ben je 5-10 minuten verder en geeft de website nog steeds een onbeveiligde melding? Trek aan de bel!
โ€‹
Team support kan de SSL voor jouw website alsnog activeren. Stuur hiervoor even een berichtje via de chat.
โ€‹
โ€‹

Was dit een antwoord op uw vraag?