Zelf je users toevoegen of een aanpassing maken bij een gebruiker? Dit kan! In deze handleiding laat ik je zien wat de mogelijkheden zijn 😃

Een gebruiker aanmaken in Huddle

Om al jouw gebruikers in jouw Huddle te zien, ga je in de beheeromgeving naar Gebruikers > Beheer

Klik op Gebruiker toevoegen om handmatig een nieuwe gebruiker aan te maken.

Je komt dan in het volgende scherm. Hier kun je de user info zoals naam en e-mail invullen. Belangrijk hierbij is de rol die je geeft aan een gebruiker.

De verschillen tussen de rollen zijn als volgt:

  • Een gebruiker heeft geen extra rechten in jouw Huddle

  • Een moderator kan in de community ook bijvoorbeeld berichten verwijderen en sluiten

  • Een admin kan ook in de beheeromgeving en dus jouw volledige Huddle aanpassen

Deze rollen zijn niet te customizen.

Onder het tabje profiel kun je aanvullende adresgegevens invullen van de gebruiker.

Je kunt in het menu ook naar levels. Dit is het level dat je toewijst aan jouw gebruiker. met een level kan een gebruiker bijvoorbeeld toegang krijgen tot trainingen en/of boards.

Heb je alle informatie van de gebruiker ingevuld? Dan kun je de gebruiker aanmaken. Naast de knop aanmaken staat de mogelijkheid om de inloggegevens naar de gebruiker te sturen. Als je dit aanvinkt, krijgt de gebruiker automatisch een mailtje om in te loggen in jouw Huddle en hoef je dit dus niet handmatig te doen.

Een gebruiker aanpassen in Huddle

Als de user is aangemaakt, kun je nog aanpassingen doorvoeren in het profiel.

Indien je het e-mailadres aanpast, dan zal de user dit nog per mail moeten bevestigen!

Je hebt ook de optie om een password reset te versturen per mail met één druk op de knop.

Je kunt er ook voor kiezen om de gebruiker te verbannen of te verwijderen.

Bij 'verbannen' blijft de gebruiker bestaan binnen het systeem. Het profiel blijft dus intact en de berichten blijven bestaan. Het inloggen wordt alleen geblokkeerd voor deze gebruiker. Als deze gebruiker met hetzelfde e-mailadres opnieuw lid wil worden kan dat niet, omdat het oude verbannen account nog bestaat.

Bij 'verwijderen' wordt de gebruiker echt volledig uit het systeem verwijderd. Dus ook alle berichten van die user worden verwijderd. Mocht iemand daarna opnieuw lid willen worden met hetzelfde e-mailadres dan kan dat, dan wordt er een nieuwe gebruiker aangemaakt.

Rechts bovenin heb je nog de optie om het profiel van de gebruiker te bekijken en in te loggen als de user! Dit is handig als je wil checken wat er inzichtelijk is voor deze specifieke gebruiker.

Heb je het antwoord gevonden?