Met Phoenix heb je binnen no-time een mooie pagina gemaakt. Ideaal! 🥳

Maar als je deze handleiding erbij hebt gepakt, dan loop je er waarschijnlijk tegen aan dat je foto's niet helemaal lekker passen op de manier hoe jij dat wil. 😏

Waarschijnlijk komt dat doordat je niet het juiste formaat hebt gekozen voor de foto.

Elke unit heeft namelijk zijn eigen aanbevolen afmetingen.

Hoe weet je nu welke afmetingen bij welke unit horen? Als je de pagina aan het bewerken bent kan je dat vrij makkelijk achterhalen:

  1. Ga naar content modus

  2. Beweeg de muist over het frame waar je de afbeelding wilt plaatsen

  3. Rechtsonder staat het gewenste formaat aangegeven

In dit voorbeeld zie je dus dat het gewenste formaat 230 x 350 is 😀

Zo kan je voor elke unit achterhalen welk formaat het beste past!

Wat moet ik doen als mijn foto te groot of te klein is?

Kijk eerst of je de foto kan invoegen en kan schalen middels de cropfunctie van de Media Library. Hier kom je vanzelf op het moment dat je een foto probeert in te voegen. De cropfunctie ziet er zo uit:

Indien je wel de juiste afmeting hebt gekozen, maar de foto komt niet goed tot zijn recht in de uitsnede, let dan op dat je wel voldoende witruimte om de foto hebt zitten.

Te weinig witruimte kan er namelijk voor zorgen dat tijdens het croppen van de foto er maar een beperkte uitsnede gemaakt kan worden. Iets meer witruimte om de foto heen kan dat oplossen :)

Tools om foto's mee te bewerken

Is je foto nog steeds te groot of te klein of heb je wat meer witruimte nodig? Dan kan je de foto snel aanpassen middels online tools zoals zoals canva.com of fotoverkleinen.nl.

Als je echt wat meer vrijheid wilt met het bewerken van je foto's kan je ook met de serieuzere software aan de slag, zoals Adobe Photoshop.

Nu weet je in ieder geval precies waar je de aanbevolen afmetingen kan vinden :-)

Mocht het zijn dat je op de mobiele weergave iets anders ziet dan de weergave op een desktop, dan lees je hier hoe dat precies zit en wat je dan het beste kan doen!

Heb je het antwoord gevonden?