Alle collecties
PLUG&PAY: Upsells en downsells
Plug&Pay: Upsells aanmaken en werken met een upsellflow
Plug&Pay: Upsells aanmaken en werken met een upsellflow
Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In Plug&Pay kun je werken met een upsellflow. Jouw klanten kunnen na het betalen van de checkout met één klik op de knop nog meerdere upsells aanschaffen, waardoor jij de orderwaarde gemakkelijk verhoogt 🤩.

Wat is een upsellflow?

Het beginpunt is altijd jouw checkout. In jouw checkout rekenen mensen een product af en eventueel een kassakoopje.

Maar, als jouw product via de checkout is gekocht, is het betaalproces nog niet afgelopen! Jouw klant zit in de buying mood en jij kunt hier nog meer producten aanbieden die de klant met één klik kan toevoegen.

De betaalmethode die de klant heeft gebruikt in de checkout, wordt gebruikt om vervolgens deze upsells te incasseren. Hierdoor hoeft een klant niet nog een keer betaalgegevens in te vullen, maar kan de klant met één klik op de knop een product toevoegen.

Heeft iemand de upsells afgerond? Dan komt diegene op de bedankpagina.

De flow is dus als volgt:

In bovenstaande afbeelding zie je 3 upsells. Met Plug&Pay Premium kun je maximaal 2 upsells toevoegen, met Plug&Pay Ultimate kun je 5 upsells toevoegen.

Uitleg in de vorm van een video

In onderstaande video laat Martijn zien hoe je nieuwe upsells kunt maken en een upsellflow kunt maken voor jouw checkout.

Upsells aanmaken

Om een upsellflow aan te maken bij je bestaande checkout, start je eerst het aanmaken van upsells. Dit doe je in het menu aan de linkerkant bij Upsells.

Als je in het scherm zit van Upsells, kun je rechtsboven klikken op 'Upsell aanmaken'. In het volgende scherm kun je de upsell een titel geven en daarna selecteren welk product je als upsell wil gebruiken. Dit is een product dat je al hebt aangemaakt in Plug&Pay (en onder 'producten' staat in jouw Plug&Pay).

De instellingen van de upsell aanpassen

Na het aanmaken van de upsell, kom je op onderstaande pagina:

Onder Algemeen kun je de titel aanpassen en het product. Ook bij type kun je kiezen of je het Plug&Pay template wil gebruiken, of je eigen websitesysteem voor het tonen van de upsell. Als je je eigen pagina wil gebruiken, kun je deze handleiding volgen over een one-click upsell op je eigen pagina zetten.

De URL van de upsell vind je ook onder 'algemeen', maar let op dat deze pas beschikbaar is wanneer je de upsell koppelt aan een checkout. Daar komen we later op 😃.

Onder Layout kun je de layout van de upsell aanpassen als je hebt gekozen voor het Plug&Pay template. Dit is de pagina waar jouw upsell op staat en de pagina die klanten na de checkout te zien krijgen. Je kunt hier een template kiezen, en ook de tekst op de upsellpagina invullen.

Onder Teksten kun je nog een paar standaardteksten aanpassen naar jouw gewenste teksten. Zo kun je bijvoorbeeld een tekst voor de titel, ondertitel en afrekenknop invullen!

Heb je alles aangepast? Check dan de knop Preview om een voorbeeld te bekijken van jouw upsellpagina.

De upsell toevoegen aan jouw checkout

Je hebt nu een upsell aangemaakt!

Nu is het nog nodig om deze upsell aan een checkout toe te voegen. Na het betalen in die checkout, wordt dan de upsell getoond.

Dit doen je bij de instellingen van de checkout! Je gaat in het menu aan de linkerkant naar checkouts en kiest de checkout waar jij de upsell aan wil toevoegen.

In de instellingen van de checkout ga je vervolgens naar one-click upsells:

Op deze pagina zie je gelijk een flow van jouw upsellflow. Je kunt klikken op 'upsell koppelen' om een nieuwe upsell aan deze flow toe te voegen! Je kunt één upsell aan verschillende checkouts toevoegen.

Als je een upsell hebt toegevoegd, kun je altijd nog meerdere upsells toevoegen aan de flow. Je kunt dan op de pijltjes aan de linkerkant klikken om gemakkelijk de volgorde van jouw flow aan te passen:

Resterende upsells overslaan

Heeft een klant één van jouw upsells niet gekocht? Dan kun je ervoor kiezen dat de klant de rest van de upsellflow overslaat en direct naar de bedankpagina gaat. Deze optie kun je aanzetten bij de instellingen van de checkout:

De bedankpagina van de checkout

Na de upsellflow wordt de bedankpagina getoond die je hebt ingesteld bij de checkout. Deze kun je aanpassen onder Algemeen bij de instellingen van de checkout. Hier kun je een URL van een eigen gemaakte pagina invullen.

Als je het veld leeg laat (zoals op onderstaand screenshot), wordt de standaard bedankpagina van Plug&Pay getoond. Verder is het ook mogelijk om een eigen bedankpagina te maken binnen Plug&Pay.

Let op: Om upsells aan te kunnen bieden zul je eerst wel een SEPA incasso moeten aanvragen bij Mollie. Het bedrag voor een upsell wordt namelijk niet meteen afgeschreven bij de klant, maar gaat via automatisch incasso.

Was dit een antwoord op uw vraag?