Een kassakoopje aanmaken
Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een kassakoopje is een relatief goedkoop product wat mensen er snel nog bij kopen. Denk aan het pakje kauwgom bij de kassa in de supermarkt! Door een kassakoopje toe te voegen, kun je de gemiddelde orderwaarde in jouw checkout verhogen.

Het aanmaken van het kassakoopje

Het kassakoopje moet eerst aangemaakt worden als product. Hoe je een product aanmaakt? Dat lees je hier.


Als je het product al hebt aangemaakt, kun je overwegen om het product nogmaals aan te maken, maar dan als kassakoopje! Je kunt bijvoorbeeld KK (Kassakoopje) toe voegen voor de originele productnaam. Hierdoor kun je snel achterhalen of het product als kassakoopje of als hoofdproduct is aangeschaft :-)
​

Het toevoegen van een kassakoopje

Het kassakoopje is onderdeel van jouw checkout. Als je nog geen checkout hebt aangemaakt, lees dan hoe je een checkout aanmaakt in deze handleiding.
​
Allereerst ga je naar de checkout waar jij een kassakoopje wil toevoegen:
​

Nu je in jouw checkout zit, klik je op Inhoud > Kassakoopje > Toevoegen:
​

Hier selecteer je het product die je als kassakoopje wil toevoegen en geef je het kassakoopje een titel en een beschrijving. Je kan ook de AI-functie gebruiken om een titel en beschrijving te generen 🤖. Lees hier meer over het gebruik van de AI-functie.

Klik op opslaan en voila; jouw kassakoopje is ready :-)
​

Je kan maximaal drie kassakoopjes toevoegen.

Een kassakoopje werkt zo goed, omdat het extreem simpel is (1 vinkje voor extra omzet). Daarom zijn er verder geen keuzemogelijkheden bij de kassakoopjes.
Een klant kan dus alleen het product aanvinken of hij/zij het wil aanschaffen.

Misschien heeft jouw klant het kassakoopje over het hoofd gezien. Geen zorgen! Je kunt hier een extra pop-up reminder voor instellen 🙌.

Deze pop-up wordt getoond als iemand je product gaat afrekenen, maar je kassakoopje niet heeft aangevinkt. Je kunt voor maximaal ÊÊn kassakoopje per betaalpagina een pop-up aanzetten.

Door het schuifje te activeren schakel je de pop-up in.
​

De pop-up ziet er als volgt uit:
​

Hierdoor weet je zeker dat jouw klanten het kassakoopje niet zullen missen!
​

Was dit een antwoord op uw vraag?