Naar de hoofdinhoud
Alle collectiesPhoenixDe kennisbank van Phoenix
PHOENIX: Content Canon templatepagina's instellen
PHOENIX: Content Canon templatepagina's instellen

Hoe bewerk je het uiterlijk van je Content Canon?

Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je aan je Content Canon artikelen gaat werken, is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan het uiterlijk van je Content Canon. Ik ga je uitleggen hoe je dat doet met behulp van zogeheten template pagina's 😄

Let op ❗ Een kleine disclaimer. Dit is een handleiding voor ons vernieuwde Content Canon. Werk je nog met onze oude Content Canon, maar wil je overstappen naar de nieuwe versie? Bekijk dan deze handleiding.

Wat zijn template pagina's?

Het nieuwe Content Canon werkt met zogeheten template pagina's. De template pagina's dienen als blauwdruk voor de lay-out van je content canon.

Je hebt dus 1 template voor de lay-out van alle artikelen en je kunt meerdere afzonderlijke content canon artikelen hebben.

De template pagina's kan je aanmaken via Dashboard > Pages > Create new page. Nogmaals, de template pagina's bepalen dus hoe jouw Content Canon er visueel uit gaat zien.

De templates die je dan nodig hebt zijn:

  • Template voor het content canon

  • Template voor de categoriepagina

  • Template voor de artikelen

Na het aanmaken moeten de volgende pagina's dus in je Pages dashboard staan:

Een Template pagina bewerken

Ben je liever van de video instructie? 📽️ Onderaan deze pagina heb ik een videohandleiding toegevoegd 🍿

In een template pagina bepaal je dus de lay-out van je content canon pagina, de categoriepagina's en de artikelpagina's (zie ook deze handleiding als je nog niet zo goed snapt wat het verschil is)

Zodra je een template pagina aanmaakt kan je deze direct bewerken. In de builder kan je units aanmaken. Noodzakelijk voor de Content Canon en Category Pagina is dat je een unit uit de categorie 'Category Template' toevoegt.

Voor een Content Article Template is het noodzakelijk dat je een unit uit de categorie 'Content Canon Template' toevoegt. Deze units vormen namelijk de lay-out van je Content Canon!

Zorg dat je dus één van deze units toevoegt aan de templatepagina's. Hiermee bepaal je de stijl van jouw Content Canon 👍

Andere units toevoegen aan template pagina's

Als je de basis van je template hebt staan, dan heb je bepaalt hoe je Content Canon pagina's er visueel uit gaat zien.

Dit betekent dat alle pagina's in deze stijl worden weergegeven! Maar je kan natuurlijk nog iets verder gaan. Je kunt units toevoegen onder de Content Canon units. Deze units worden automatisch onder elke Content Canon pagina getoond!

Wil je bijvoorbeeld een opt-in formulier onder elk Content Canon artikel die je publiceert? Of heb je een tijdelijke actie die je wil promoten onder elke Category? Door deze units in je template te zetten, hoef je deze maar één keer toe te voegen of één keer te wijzigen!

De settings aanpassen

Onder 'settings' kun je nog meer aanpassingen maken aan het uiterlijk van jouw Content Canon pagina's.

In de settings kan je de volgende instellingen bepalen:

  • De naam van de pagina

  • Het wel of niet weergeven van je header of footer

  • Het wel of niet weergeven van een 'reading-progress'-bar

  • Het invoeren van eigen custom scripts of CSS code.

Een template pagina activeren

Als je template pagina klaar is kan je hem activeren. Een template pagina activeren doe je in het Pages Dashboard. Middels de power-button die naast de pagina staat kan je de template pagina activeren:

In bovenstaand voorbeeld zie je dat de Content Canon Template nog niet geactiveerd is en de Category en Article templates wel al geactiveerd zijn!

Uitleg in videovorm 🎞️

Voor het gemak heb ik de basics even vastgelegd in videovorm, zodat je het op je gemakje terug kan kijken. Zo zie je in onderstaande video ook een veelgemaakte fout en laat ik je zien hoe je deze troubleshoot:

Was dit een antwoord op uw vraag?