Alle collectiesHuddleHuddle: Gamification
HUDDLE: Score, likes & leaderboard toepassen

Laat jouw gebruikers punten verdienen op basis van hun activiteit.

Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wil jij de activiteit van je Huddle verhogen? Ga dan aan de slag met gamification. Want wie wil er nou niet op #1 in het leaderboard staan 🎲 !

In deze handleiding komen de volgende onderdelen van gamification aan bod:

Ik zal ze per onderdeel uitleggen aan je:

Score

Leden kunnen punten verdienen door actief te zijn in de community. Denk hierbij aan het plaatsen van comments op topics of het afronden van een profiel. Je kunt zelf het aantal punten toewijzen aan een bepaalde handeling in je Huddle. Het puntensysteem zorgt ervoor dat de gebruiker gemotiveerd wordt om actief te zijn.

Hoe meer punten iemand verdient, hoe hoger iemands level wordt. Hoe hoger iemands level, hoe groter het aanzien binnen de community 🔥 .

Likes 👍🏼

Je kunt je scoresysteem een eigen naam geven! Het staat standaard ingesteld als karmapunten, maar dit kun je aanpassen.

Daarnaast kun je zelf een icon nog uitkiezen die horen bij scores en de likeknop.

Leaderboard

Daarnaast heb je ook een leaderboard dat getoond wordt in je community.

❗️ Het leaderboard toont de gebruikers met de meeste punten van de afgelopen 30 dagen. Dit is dus niet de totaalscore van de gebruikers!

Enkele opties die je kunt instellen voor het leaderboard:

• Je hebt de optie om de admins en moderators uit te schakelen van het leaderboard.

• Je kunt zelf instellen of gebruikers punten krijgen voor het afronden van hun profiel!

Waar vind je dan je tot nu toe behaalde punten?

Via het menu rechts bovenin beeld kun je naar de Trophy room gaan. Hier vind je een overzicht van je trofeeën en je totale puntenscore!

Daarnaast vindt iedere user in de community van je Huddle een kader met daarin de header van zijn profielpagina, het level waar die zich in bevindt en ook het tot nu toe behaalde punten.

Vervoegingen

Naast dat jij je scoresysteem een eigen naam kunt geven, heb je ook nog de mogelijkheid om onderdelen zoals 'vind ik leuk' te hernoemen.

Maak je aanpassing en klik op opslaan!

Gamification uitschakelen 😞

Mocht je deze mooie functionaliteiten toch niet willen gebruiken? Dan kun je gamification uitschakelen onder optionele functies. Indien je dit uitschakelt, dan heb je geen leaderboard meer in je community. Meer informatie hierover vind je hier!