Alle collecties
Huddle
Huddle: Gamification
HUDDLE: Werken met trofeeën
HUDDLE: Werken met trofeeën

Verhoog de interactie in je Huddle door je leden te belonen met een trofee!

Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Beloon je leden met een trofee na het afronden van een cursus of winnen van een challenge! En geef je trofee een eigen twist door hem zelf te ontwerpen 🏆 .

Waar kun je de trofeeën vinden in je Huddle?

Als je in je beheeromgeving klikt op 'Gamification' en vervolgens klikt op trofeeën dan zie je een overzicht van alle trofeeën die zijn te vergeven in je Huddle.

Welke soorten trofeeën zijn er?

De systeemtrofee

Systeemtrofeeën zijn trofeeën die automatisch door het systeem gemaakt zijn met als doel om de interactie in de community te verhogen. Deze trofeeën worden automatisch toegekend aan gebruikers wanneer zij bepaalde taken uitvoeren en kunnen niet gewijzigd worden.

Enkele voorbeelden van onderdelen waar leden een systeemtrofee kunnen ontvangen

  • Deelnemen challenge

  • Als je 5 topics plaatst

  • Als je 5 reacties plaats

Als je met je muis op de systeemtrofee gaat staan, dan komt er een label in beeld wanneer iemand de trofee krijgt toegewezen.

De zelfgemaakte trofee

Naast de standaard trofeeën kun je ook ervoor kiezen om een eigen trofee te ontwerpen die geheel bij je Huddle past! Zelfgemaakte trofeeën zijn trofeeën die gemaakt zijn door admins. Deze kunnen toegekend worden aan gebruikers of gelinkt worden aan challenges en cursussen.

Je kunt rechts bovenin klikken op '+ Nieuwe Trofee'

Als je hier op hebt geklikt, kom je op het scherm uit waar jij je trofee kunt customizen.

Je kunt er een titel aan geven en een omschrijving aan toevoegen.

Wanneer de trofee is behaald, kan die ook automatisch als naam badge worden gebruikt.

Onder het kopje toegang kun je de trofee aan users/levels toewijzen. De trofee wordt aan een bepaald level toegewezen. Dus users met dit level krijgen dan automatisch de trofee.

Of je kunt zoeken naar de gebruiker die de trofee behoort te hebben als je klikt op 'beheer gebruikers'.

Daarnaast kun je onder uiterlijk het design van je trofee bepalen! Je kunt ervoor kiezen om zelf een afbeelding toe te voegen met de afmeting van 150px x 150px.

Dan kun je nog een achtergrondkleur + randkleur toevoegen.

Maar je kunt er ook voor kiezen om een trofee-icoon te kiezen! Hier kun je de icoonkleur van aanpassen, achtergrondkleur en randkleur.

Je trophy room bekijken

Nu wil je natuurlijk ook weten waar je al dit moois wat je hebt verdient kunt inzien. Dat kan in de trophy room! Als je in het menu rechts bovenin klikt op Trophy Room, dan kom je op een pagina met een overzicht van al je behaalde trofeeën.

Gamification uitschakelen 😞

Mocht je niet met de trofeeën aan de slag willen gaan? Dan kun je gamification uitschakelen onder optionele functies. Indien je dit uitschakelt, dan heb je geen trofeeën meer in je Huddle. Meer informatie hierover vind je hier!

Was dit een antwoord op uw vraag?