Alle collectiesHuddleHuddle: Koppelingen
HUDDLE: Met Zapier een level verwijderen bij een gebruiker

Stopt het lidmaatschap van een lid? Via Zapier kun je automatisch het level ontnemen bij een user!

Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het verwijderen van een level, indien een abonnement wordt beëindigd, kun je doen door middel van het maken van een koppeling tussen de software die je gebruikt en Huddle middels Zapier.

De trigger ofwel de eerste stap van de Zap komt vanuit jouw software. Vervolgens stel je een actie in vanuit Zapier voor het aanroepen van de webhook.

Mocht jij je nu afvragen wat een webhook is? Hier vind je meer informatie over de webhooks.

De opbouw van de webhook is als volgt:

https://huddledomein.nl/membership/delete/[APIkey]/[SKU]

Voorbeeld van een webhook:
https://lynn.thehuddle.nl/membership/delete/[APIkey]/[SKU]

Een paar gegevens zul jij zelf moeten invullen om deze webhook te kunnen gebruiken:

• [huddledomein]: [huddledomein] vervang je door de URL van jouw Huddle. Als de URL van de Huddle https://lynn.thehuddle.nl is, vullen we die hier in.

Ook de API-key en de SKU pas je aan in de webhook. De API-key en de SKU vind je in je Huddle onder Instellingen > Integraties > Webhooks.

• [APIkey]: [APIkey] vervangen we voor de API sleutel.

• [sku]: [sku] vervang je voor de SKU van de webhook in Huddle.

De levels die horen bij deze SKU en API-key worden verwijderd van het account.

De volgende gegevens voer je door in je zap:

Je zap zou nu moeten werken! Mocht dit niet het geval zijn, trek dan bij support aan de bel 🛎. Dan gaan we met je meekijken!