Livegaan met jouw Phoenix website
PHOENIX: Overzicht DNS instellingen per provider

DNS instellingen bij de meest voorkomende domeinproviders om jouw website live te zetten

Kim Kunstman avatar
Geschreven door Kim Kunstman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Benoemen we de algemene stappen om de DNS instellingen aan te passen aan de kant van jouw domeinprovider. Gezien niet elke domeinprovider dezelfde instellingen hanteert hebben wij een overzichtje gemaakt met de meest voorkomende domeinproviders en hoe je daar op de juiste manier de DNS instellingen aanpast. 🤩

Direct naar de instellingen van jouw domeinprovider;

3. Hoasted (voorheen WebChamp)

1. DNS instellingen bij TransIP

Open je beheer omgeving via; https://www.transip.nl/cp/ en ga naar 'Domein & Hosting'. Selecteer hier het domein aan de linkerzijde (niet aanvinken) en scrol naar beneden. Naast '(Geavanceerd) domeinbeheer' zie je of de TransIP instellingen aan of uit staan.

Om jouw Phoenixsite op deze domein te zetten moet je de TransIP instellingen "Uit" zetten.

Pas nu de DNS instellingen aan

• 1. Verwijder de bestaande Type "AAAA" records voor "@"

• 2. Verwijder de bestaande Type "AAAA" records voor "www"

• 3. Verwijder de bestaande Type "A" records voor "@"

• 4. Verwijder de bestaande Type "A" records voor "www"

• 5. Verwijder indien aanwezig het CNAME record die verwijst van www naar @

Voeg nu de volgende 4 nieuwe regels toe

1. Type A - @ - 15.197.171.219

2. Type A - www - 15.197.171.219

3. Type A - @ - 3.33.173.68

4. Type A - www - 3.33.173.68

Opslaan en klaar! Zet vervolgens jouw website live in de Phoenix Sitemanager zoals verderop aangegeven in deze handleiding;
11. Phoenix site live zetten in de sitemanager

2. DNS instellingen bij Hostnet

Wanneer je de gegevens van je DNS wilt wijzigen, doe je dit eenvoudig via Mijn Hostnet:

• Log in op Mijn Hostnet.

• Ga naar 'Diensten'.

• Klik op de domeinnaam waarvan je het DNS wilt beheren.

• Ga via de tab 'Domeinnaam' naar 'DNS wijzigen'.

Pas nu de DNS instellingen aan

• 1. Verwijder de bestaande Type "AAAA" records voor "jouw-website.nl"

• 2. Verwijder de bestaande Type "AAAA" records voor "www.jouw-website.nl"

• 3. Verwijder de bestaande Type "A" records voor "jouw-website.nl"

• 4. Verwijder de bestaande Type "A" record voor "www.jouw-website.nl"

• 5. Verwijder indien aanwezig het CNAME record die verwijst van
    www.jouw-website.nl naar jouw-website.nl

Voeg nu de volgende 4 nieuwe regels toe

1. Type A - jouw-website.nl - 15.197.171.219

2. Type A - www.jouw-website.nl - 15.197.171.219

3. Type A - jouw-website.nl - 3.33.173.68

4. Type A - www.jouw-website.nl - 3.33.173.68

Opslaan en klaar! Zet vervolgens jouw website live in de Phoenix Sitemanager zoals verderop aangegeven in deze handleiding;
11. Phoenix site live zetten in de sitemanager

3. DNS instellingen bij Hoasted (voorheen) WebChamp

Open je beheer omgeving via; https://www.hoasted.com/inloggen.
Log in op cPanel.

1. Navigeer naar Home >Domeinen > Zone Editor.

2. Voor het beheren van de domeinnaam DNS kies je Beheren (Manage):

Pas nu de DNS instellingen aan

• 1. Verwijder de bestaande Type "AAAA" records voor "jouwwebsite.nl."

• 2. Verwijder de bestaande Type "AAAA" records voor "www.jouwwebsite.nl."

• 3. Verwijder de bestaande Type "A" records voor "jouwwebsite.nl."

• 4. Verwijder de bestaande Type "A" records voor "www.jouwwebsite.nl."

• 5. Verwijder indien aanwezig het CNAME record die verwijst van
    www.jouwwebsite.nl. naar "jouwwebsite.nl.

Voeg nu de volgende 4 nieuwe regels toe

1. Type A - jouwwebsite.nl. - 15.197.171.219

2. Type A - www.jouwwebsite.nl. - 15.197.171.219

3. Type A - jouwwebsite.nl. - 3.33.173.68

4. Type A - www.jouwwebsite.nl. - 3.33.173.68

Opslaan en klaar! Zet vervolgens jouw website live in de Phoenix Sitemanager zoals verderop aangegeven in deze handleiding;
11. Phoenix site live zetten in de sitemanager

4. DNS instellingen bij Antagonist

1. Log in op Mijn Antagonist.
2. Klik in het menu op 'Producten'.

3. Klik op de losse domeinnaam waar je de DNS-records van wilt wijzigen.

4. Klik in het vak 'Beheer' op 'DNS-records wijzigen'.

Pas nu de DNS instellingen aan

• 1. Verwijder de bestaande Type "AAAA" records voor "jouw-website.nl"

• 2. Verwijder de bestaande Type "AAAA" records voor "www.jouw-website.nl"

• 3. Verwijder de bestaande Type "A" records voor "jouw-website.nl"

• 4. Verwijder de bestaande Type "A" record voor "www.jouw-website.nl"

• 5. Verwijder indien aanwezig het CNAME record die verwijst van
    www.jouw-website.nl naar jouw-website.nl

Voeg nu de volgende 4 nieuwe regels toe

1. Type A - jouw-website.nl. (incl. punt) - 15.197.171.219

2. Type A - www.jouw-website.nl. (incl. punt) - 15.197.171.219

3. Type A - jouw-website.nl. - (incl. punt) 3.33.173.68

4. Type A - www.jouw-website.nl. (incl punt) - 3.33.173.68

Opslaan en klaar! Zet vervolgens jouw website live in de Phoenix Sitemanager zoals verderop aangegeven in deze handleiding;
11. Phoenix site live zetten in de sitemanager

5. DNS instellingen bij YourHosting

• Log in op Mijn Account met je klantnummer en wachtwoord;

• Klik op ‘DNS- en Redirectbeheer’

• Klik naast de juiste domeinnaam op "beheer"

• Scroll naar beneden tot 'DNS beheer'

Pas nu de DNS instellingen aan

• 1. Verwijder de bestaande Type "AAAA" records voor "@"

• 2. Verwijder de bestaande Type "AAAA" records voor *

• 3. Verwijder de bestaande Type "A" records voor "@"

• 4. Verwijder de bestaande Type "A" records voor *

• 5. Verwijder indien aanwezig het CNAME record die verwijst van www naar @

Voeg nu de volgende 4 nieuwe regels toe

1. Type A - @ - 15.197.171.219

2. Type A - * - 15.197.171.219

3. Type A - @ - 3.33.173.68

4. Type A - * - 3.33.173.68

Opslaan en klaar! Zet vervolgens jouw website live in de Phoenix Sitemanager zoals verderop aangegeven in deze handleiding;
11. Phoenix site live zetten in de sitemanager

6. DNS instellingen bij Vimexx

1. Log in op het klantenpaneel en navigeert via het menu naar "Mijn Domeinen".

2. Klik aan de linkerkant de domeinnaam aan, waar je de DNS records van wilt wijzigen.

3. Selecteer "DNS" om naar de DNS records te gaan.

Pas nu de DNS instellingen aan

• 1. Verwijder de bestaande Type "AAAA" records voor "@"

• 2. Verwijder de bestaande Type "AAAA" records voor "www"

• 3. Verwijder de bestaande Type "A" records voor "@"

• 4. Verwijder de bestaande Type "A" records voor "www"

• 5. Verwijder indien aanwezig het CNAME record die verwijst van www naar @

Voeg nu de volgende 4 nieuwe regels toe

1. Type A - @ - 15.197.171.219

2. Type A - www - 15.197.171.219

3. Type A - @ - 3.33.173.68

4. Type A - www - 3.33.173.68

Opslaan en klaar! Zet vervolgens jouw website live in de Phoenix Sitemanager zoals verderop aangegeven in deze handleiding;
11. Phoenix site live zetten in de sitemanager

7. DNS instellingen bij Mijndomein

1. Log in op het Mijndomein account. Inloggen

2. Selecteer de domeinnaam die je wilt aanpassen.
    Dit kan vanuit het "Dashboard" door t.h.v. "Domeinnaam" te klikken op "beheren".

3. Klik nu op de knop "DNS instellen".

4. Als de pagina geladen is zie je een overzicht van alle DNS records in de DNS tabel

Pas nu de DNS instellingen aan

• 1. Verwijder de bestaande Type "AAAA" records voor "jouw-website.nl"

• 2. Verwijder de bestaande Type "AAAA" records voor "www.jouw-website.nl"

• 3. Verwijder de bestaande Type "A" records voor "jouw-website.nl"

• 4. Verwijder de bestaande Type "A" record voor "www.jouw-website.nl"

• 5. Verwijder indien aanwezig het CNAME record die verwijst van
    www.jouw-website.nl naar jouw-website.nl

Voeg nu de volgende 4 nieuwe regels toe

1. Type A - jouw-website.nl - 15.197.171.219

2. Type A - www.jouw-website.nl - 15.197.171.219

3. Type A - jouw-website.nl - 3.33.173.68

4. Type A - www.jouw-website.nl - 3.33.173.68

Opslaan en klaar! Zet vervolgens jouw website live in de Phoenix Sitemanager zoals verderop aangegeven in deze handleiding;
11. Phoenix site live zetten in de sitemanager

8. DNS instellingen bij Strato

1. Log in via de STRATO klantenlogin

2. Klik links op "Domeinen en Domeinbeheer"

3. Selecteer de domeinnaam die je wilt aanpassen

4. Klik achter dit domein op "Configureren" en daarna op "DNS-beheer"

Vul hier; 15.197.171.219 in

Opslaan en klaar! Zet vervolgens jouw website live in de Phoenix Sitemanager zoals verderop aangegeven in deze handleiding;
11. Phoenix site live zetten in de sitemanager

9. DNS instellingen bij GoDaddy

1. Meld je aan bij het Domeinbeheercentrum van GoDaddy.

2. Selecteer je domein om de pagina "Domeininstellingen" te openen.

3. Selecteer "DNS beheren" onder "Aanvullende instellingen".

Pas nu de DNS instellingen aan

• 1. Verwijder de bestaande Type "AAAA" records voor "@"

• 2. Verwijder de bestaande Type "AAAA" records voor "www"

• 3. Verwijder de bestaande Type "A" records voor "@"

• 4. Verwijder de bestaande Type "A" records voor "www"

• 5. Verwijder indien aanwezig het CNAME record die verwijst van www naar @

Voeg nu de volgende 4 nieuwe regels toe

1. Type A - @ - 15.197.171.219

2. Type A - www - 15.197.171.219

3. Type A - @ - 3.33.173.68

4. Type A - www - 3.33.173.68

Opslaan en klaar! Zet vervolgens jouw website live in de Phoenix Sitemanager zoals verderop aangegeven in deze handleiding;
11. Phoenix site live zetten in de sitemanager

10. DNS instellingen bij Google Domains

1. Log in bij Google Domains.

2. Selecteer de naam van je domein.

3. Klik linksboven op Menu > DNS
    Google Domains (actief) moet geselecteerd zijn ipv Aangepast (actief)

4. Klik op Geavanceerde instellingen tonen.

5. Klik op Dynamische DNS beheren > Nieuwe record maken.

6. Totaal moeten er 4 records aangemaakt worden. Als volgt;

( 1 ) Hostnaam: @ (of leeg laten) - Type A - Gegevens: 15.197.171.219
    ( 2 ) Hostnaam: @ (of leeg laten) - Type A - Gegevens: 3.33.173.68
    ( 3 ) Hostnaam: www - Type A - Gegevens: 15.197.171.219
    ( 4 ) Hostnaam: www - Type A - Gegevens: 3.33.173.68

Opslaan en klaar! Zet vervolgens jouw website live in de Phoenix Sitemanager zoals verderop aangegeven in deze handleiding;
11. Phoenix site live zetten in de sitemanager

11. Phoenix site live zetten in de Site manager

Ga naar de sitemanager van jouw Phoenix website en log in. Ga vervolgens naar het overzicht van al je websites en klik naast de website die je live wil zetten op 'Beheer'

Ga vervolgens naar het tabblad 'Instellingen' en klik op 'Ga Live'.

Vul vervolgens je domeinnaam in en klik op 'Ga live'. Er wordt gecontroleerd of je DNS-instellingen goed staan. Als je alles goed ingesteld had, wordt je website live gezet. 🤩

Staan er nog DNS-records niet goed ingesteld? Dan krijg je daar een melding van en kun je de onjuiste DNS-records aanpassen.

Heb je nog niet de juiste DNS-instellingen, maar weet je niet waar het aan ligt? Doorloop dan nogmaals de stappen voor jouw domeinprovide om te kijken wat er wellicht niet goed staat.

Staat jouw provider en niet bij of kom je er niet uit? Stuur een berichtje naar de support, dan gaan we je hierbij helpen!