Het kan zijn dat je een copywriter inhuurt die alleen blogs mag schrijven in jouw website, maar geen salespagina's mag aanpassen. Met rollen binnen Phoenix bepaal jij zelf waar iemand bij mag, en misschien nog wel belangrijker: waar niet.

Om rollen te maken en toe te passen, zul je ingelogd moeten zijn in de Phoenix sitemanager. Als je niet weet hoe dit moet, kun je deze handleiding over inloggen erbij pakken.

Inhoudsopgave

Naar het beheer van de website

Ga in de sitemanager naar de site waar je rol wil aanmaken, en klik op de knop beheer naast deze website:

Vervolgens kun je in het menu naar Rollen gaan. Hier zie je alle bestaande rollen die je binnen de website hebt, en kun je nieuwe rollen aanmaken.

De bestaande standaardrollen

Standaard heb je al een paar rollen binnen jouw website: super-admin, admin, marketing, editor en author.

Super-admin

De super-admin is de eigenaar van de website. De super-admin is de enige gebruiker die via de sitemanager kan inloggen.

Admin

De admin kan niet via de sitemanager inloggen, maar heeft voor de rest wel alle rechten binnen jouw website.

Marketing

Iemand met de rol 'marketing' kan wel pagina's aanpassen, maar niet in het content-gedeelte van jouw website.

Editor

Een editor kan zowel pagina's als andere content (blogs, kennisbank) aanpassen.

Author

Een author kan alleen aanpassingen maken binnen de blogs.

Wil je specifieker weten wat mensen met deze rollen kunnen? Je kunt op het oogje naast de rol klikken. Hier kun je precies zien wat er binnen de rol valt:

De permissies van standaardrollen kun je niet aanpassen. Mocht je bepaalde onderdelen aan- of uit willen zetten, kun je hiervoor een eigen rol voor maken.

Een nieuwe rol aanmaken

Om een nieuwe rol aan te maken, klik je op de knop Nieuwe rol:

Je kunt de nieuwe rol een naam geven, en vervolgens met de permissies besluiten waar gebruikers met deze rol wel bij mogen, en waar niet:

Een rol toewijzen aan een gebruiker

Je weet nu hoe je bestaande rollen kunt gebruiken, en hoe je eigen rollen kunt aanmaken.

Als je een gebruiker bewerkt of aanmaakt, kun je deze rol toewijzen aan de gebruiker.

Lees ook: