Video Sales Letter checkout template

Lees hier hoe je met één video meer omzet kunt realiseren dan lange salespages!

Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Heb je onlangs een pagina gezien waarop een VSL werd gebruikt en denk je nu: "Ik wil ook zo'n geweldige verkoopvideo op mijn afrekenpagina!"? Top! In deze handleiding leg ik je precies uit hoe je dit kunt toepassen, maar eerst even wat uitleg :-)

Wat is een Video Sales Letter?

Een Video Sales Letter (VSL) is een online marketingtechniek waarbij je een video laat zien op een pagina. Pas wanneer er in de video wordt verteld dat er onder de video een afrekenknop verschijnt, heeft de bezoeker de mogelijkheid om verder te klikken op de call-to-actionknop.

Waarom zou ik een Video Sales Letter gebruiken?
Een Video Sales Letter is een creatieve manier om jouw bezoeker over te halen om over te gaan tot een transactie. Dit doe je door een video op te nemen, waarin je jouw product zó mooi uitlicht, dat jouw bezoeker geen twijfel meer heeft bij het aanschaffen van jouw product.

Hoe schrijf ik een sterke Video Sales Letter?

Dat kun je in deze video zien!

Mooie techniek om in te zetten toch? 😉

Nu jij hopelijk overgehaald bent om hiermee aan de slag te gaan, kan je onderstaande stappen volgen!


Allereerst ga je naar jouw checkout waar je de VSL op wilt toepassen:

Selecteer bij Algemeen > Template de Video Sales Letter template:

Klik vervolgens op opslaan:


Navigeer naar Inhoud > Video en plaats de URL van jouw video. Vervolgens zet je het schuifje aan bij "Video gebruiken voor timed content'. De timed content is de inhoud van jouw checkoutpagina, dus alle teksten, winkelmandje, betaalmethode en afrekenknop.

Je hebt drie opties:

  • Direct: de content wordt direct getoond

  • Einde video: de content wordt aan het einde van de video getoond

  • Specifiek moment: de content wordt na 3 minuten tijdens het kijken van de video pas getoond

Je kan nog extra content schrijven of laten genereren door AI. Dit kan via het kopje Content - dat nu is toegevoegd, doordat je gebruik maakt van de Video Sales Letter:

Indien jouw checkout nog niet geactiveerd is via 'Algemeen' zie je direct alle content in de preview. Dit is voor jou als paginabouwer voordeliger, zodat je niet telkens de video hoeft te bekijken! Zodra de checkout geactiveerd is, zie je dat de content pas getoond wordt na het bekijken van de video :-)


Was dit een antwoord op uw vraag?