PHOENIX: Een blog overzicht maken

Het aanmaken van een blog overzicht op een pagina

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In deze uitleg lees je hoe je een blog overzicht kan aanmaken om jouw blogs te tonen op jouw website.

Er wordt besproken:

Een blog overzicht in Phoenix

Op het blog overzicht wordt een overzicht van al jouw blogs getoond. Een voorbeeld is ons blog overzicht op https://imu.nl/blog/:

Als je een nieuwe blogpost maakt, komt deze automatisch in dit overzicht te staan!

Het aanmaken van een blog overzicht

Voor het aanmaken van een blog overzicht maken we een nieuwe lege pagina aan. Volledige uitleg hierover kan je lezen in de volgende handleiding.

Kort uitgelegd openen we via Content > Pagina's en klikken daar op de button + Nieuwe pagina aanmaken en kiezen de optie + Start met een nieuwe lege pagina.

Je vult de paginanaam, slug en kiest het type pagina. Als je klikt op Volgende stap worden de instellingen opgeslagen en de nieuwe pagina wordt aangemaakt.

Op deze pagina gaan we het blog overzicht toevoegen. Dat doe je door het toevoegen van een nieuwe rij. De units die je kan instellen vind je onder de tab News, maar je kan ook via alle units zoeken op de term Blog. Je hebt voor het instellen van het overzicht twee opties:
1. Featured Blog Post;

2. Blog post.

Het verschil is dat bij de Featured Blog post één blog wordt uitgelicht:

Bij de blog post rij gebeurt dit niet:

De bewerkinstellingen het blog overzicht

Nadat je de keuze voor het overzicht hebt gemaakt en deze hebt toegevoegd aan de pagina kan je de rij nog bewerken.

Als je op de rij klikt openen de bewerkt instellingen aan de linker kant van de pagina. Je hebt de volgende instellingen die je kan aanpassen:

• Weergave;
    Op welke apparaten moet de rij zichtbaar zijn.

Op desktop en mobiel of enkel op desktop of mobiel.

• Layout;

• Kleuren

• Patronen

• Effecten

• Scheidingslijnen

• De blog instellingen.

• Het gebruik van paginatie;
      Paginatie zorgt ervoor dat niet al je blog posts in één keer worden ingeladen.

Als je de pagina activeert dan kan je kiezen voor het Paginatie typen: Scrollen of Genummerde pagina's:

• Het weergeven van de datum van een post;

• Het weergeven van het aantal reacties.

Als alle instellingen naar wens zijn kan je de pagina opslaan en een preview bekijken. Je zal zien dat alle blogs die gepubliceerd zijn worden getoond in het overzicht.