PLUG&PAY: Een kortingscode aanmaken
Geef jouw klanten korting met een kortingscode
Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Soms wil je een paar klanten korting geven, maar de prijs van de checkout niet aanpassen. Of je wil een actie lanceren waarbij mensen korting krijgen via een kortingscode!

In dat geval kun je een kortingscode aanmaken. Als klanten deze korting invullen via jouw checkout, krijgen ze een kortingsprijs.

Een kortingscode aanmaken

Om een kortingscode aan te maken, ga je in Plug&Pay naar Kortingscodes en klik je vervolgens op Aanmaken.

Zodra je dat hebt gedaan, kom je op dit scherm:

We leggen je per onderdeel uit wat je hier kunt instellen!

Opties

Onder het kopje Opties kun je als eerste het label invullen. Dat is de naam van de kortingscode, zodat je 'm in je overzicht kunt herkennen!

Bij Type geef je aan wat voor soort korting je wil weggeven met deze kortingscode. Je kunt kiezen tussen percentage, vast bedrag of een gratis product.

Bij Korting geef je daarna aan hoeveel korting je precies wil geven.

Hiernaast zie je het vinkje Doorlopend staan. Als je dit aankruist, zal de korting bij abonnementen en termijnbetalingen bij elke bestelling zijn binnen het abonnement of de termijnbetaling. Als je doorlopend uitgevinkt laat staan, zal de korting van de kortingscode alleen gelden voor de eerste bestelling.

Als laatste kun je Code staan. Hier vul je in wat daadwerkelijk de kortingscode moet zijn. Als je hier WINTERSALE invult, zullen klanten op de checkout bij de kortingscode dus WINTERSALE in moeten vullen.

Voorwaarden

Onder Voorwaarden kun je instellen waar een bestelling aan moet voldoen voordat de kortingscode werkt. Je kunt aangeven of de kortingscode werkt bij alle producten, of bij één product.

Daarnaast kun je een minimumbedrag invullen. Pas als klanten meer dan dat bedrag besteden, werkt de kortingscode.

Beperkingen

Je kunt ook een aantal Beperkingen instellen voor jouw kortingscode. Zo kun je instellen dat de kortingscode in totaal een maximaal aantal keer gebruikt mag worden. Daarnaast kun je aangeven dat de kortingscode maar één keer per e-mailadres gebruikt mag worden.

Als laatste kun je een startdatum en een einddatum invullen. De kortingscode wordt actief op de startdatum en na de einddatum kun je de kortingscode niet meer gebruiken.

Kortingscode activeren op de checkout

Om de kortingscode te gebruiken, moeten klanten deze wel kunnen invullen op de checkout. Bij de instellingen van de checkout kun je onder Geavanceerd het veld van de kortingscode verbergen.

Als klanten zelf de kortingscode moeten invullen, moet deze optie uitgevinkt staan!

Op de checkout staat dan de optie om een kortingscode in te vullen:

Kortingscode automatisch invullen in URL

Soms wil je dat de optie voor de kortingscode niet zichtbaar is op de checkout. Andere klanten zien dan namelijk dat er wellicht een korting mogelijk is - en gaan gelijk op zoek! Maar, tegelijkertijd kan het wel zo zijn dat je een groep klanten toch met een kortingscode korting wil geven.

Je kunt de kortingscode automatisch laten toepassen! Dit doe je door de URL van de checkout aan te passen. Je plaatst dan ?discount_code= achter de URL met daarachter de code voor de kortingscode.

De URL van mijn checkout is bijvoorbeeld als volgt:

https://maartjedaems.plugandpay.nl/checkout/bootcamp-oktober-2020

Mijn kortingscode is WINTERSALE2

De directe URL met deze korting al toegepast, is:

https://maartjedaems.plugandpay.nl/checkout/bootcamp-oktober-2020?discount_code=WINTERSALE2

Die link kan ik dus naar klanten sturen en dan is de korting van mijn kortingscode al direct toegepast! Op de checkout kan ik dan het veld van de kortingscode verbergen.

Was dit een antwoord op uw vraag?