Telefoon of e-mail klikbaar maken

Gelijk belletjes of e-mails ontvangen

Geschreven door Maartje Daems
Deze week bijgewerkt

Heb je een e-mailadres of telefoonnummer op je website staan en wil je dat mensen hierop kunnen klikken? Zodat ze bijvoorbeeld direct kunnen bellen vanaf hun telefoon of direct een e-mail kunnen versturen vanuit hun mailprogramma? Dat kan heel gemakkelijk!

Een telefoonnummer klikbaar maken

Je maakt een telefoonnummer klikbaar door tel: voor het telefoonnummer te zetten (bijvoorbeeld tel:0612345678) en dit in te vullen als Link URL.

Als een bezoeker klikt op de link vanaf een telefoon, kan de bezoeker direct dit nummer bellen.

Een e-mailadres klikbaar maken

Om het e-mailadres klikbaar te maken kun je mailto: voor het e-mailadres zetten (bijvoorbeeld mailto:email@email.nl) en dit invullen als Link URL.

Als een bezoeker klikt op de link, zal er een mailprogramma openen om een mail te versturen naar dit adres.