Naar de hoofdinhoud
Pagina type veranderen

Het pagetype aanpassen in de pagebuilder

Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat is een pagina type in Phoenix?

Met het pagina type geef je aan wat voor soort pagina het is. Is het bijvoorbeeld een salespage, bedankpagina of een opt-in pagina?

Het type pagina heeft geen invloed op de werking van de pagina en krijgt ook je bezoeker niet te zien, dit is puur en alleen voor je eigen overzicht. Er zijn bijvoorbeeld per pagina type verschillende templates die je kunt gebruiken. Ook kun je in het paginaoverzicht filteren op het pagina type en zo eenvoudig je gemaakte pagina's vinden.

Het pagina type veranderen

Heb je bijvoorbeeld een opt-in pagina gemaakt maar moet dit toch een salespage worden? Geen probleem, je kunt achteraf je pagina type altijd nog aanpassen!

Op het pagina type aan te passen open je de pagina in de pagebuilder en ga je bovenin naar het tabje > Instellingen > Algemeen > Pagina type

Uit de dropdown kun je een van de andere pagina types selecteren.

Een andere pagina als homepage instellen

Een homepage is de voorpagina van je website. Alleen pagina's met het type Home kun je instellen als homepage van de website. Van elke pagina type kun je meerdere pagina's tegelijk live hebben, behalve van de homepage. Je kunt op de achtergrond wel meerdere homepages aanmaken, bijvoorbeeld als je bezig bent om de website een update te geven. Maar er kan dus maar één homepage tegelijk actief zijn!

Heb je een pagina aangemaakt met een ander pagina type en moet dit een homepage worden? Je kunt de stappen hierboven volgen en kiezen voor het pagina type Home.

Om je nieuwe homepage live te zetten moet je deze activeren in het pagina overzicht.

Hiervoor klik je op > stel in als homepage. Deze homepage gaat nu actief en de ander gaat automatisch terug in concept.

Het pagina type van je homepage aanpassen

Wil je het pagina type aanpassen van je actieve homepage? Dit kan alleen wanneer de homepage niet meer actief is. Je moet dus eerst een andere homepage activeren in het paginaoverzicht zoals hierboven toegelicht.

Als de homepage in concept staat kun je hiervan het pagina type aanpassen bij de instellingen zoals toegelicht.

Was dit een antwoord op uw vraag?