HUDDLE: Een training maken in Huddle

Een nieuwe cursus toevoegen aan je Huddle!

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In deze handleiding ga ik je meenemen in de stappen die je moet volgen om een training aan te maken in Huddle 📖.

In je Huddle kun je naar resources gaan. Hier vind je een overzicht van alle trainingen die jij hebt aangemaakt. Als dit de eerste training is die je gaat aanmaken, zal je op een pagina komen zonder inhoud. We willen natuurlijk geen pagina's zonder inhoud! Dus laten we snel aan de slag gaan 😄

Het aanmaken van een nieuw training

Ga in je beheerpagina naar het kopje 'E-Learning' en klik op 'Cursussen'. Daar kan je een nieuwe training aanmaken.

Als je op 'Maak een cursus' of op 'cursus toevoegen' klikt kan je de cursus voorzien van een naam en je kan ervoor kiezen dat de cursus direct wordt gepubliceerd. Een gepubliceerde cursus is door je gebruikers te zien in de e-learning. Als je dit schuifje niet aanzet is de cursus nog een concept en kan je aan deze werken zonder dat gebruikers dit kunnen zien. Alleen admins kunnen de cursus in de conceptversie zien.

Als je op aanmaken klikt, kom je in een scherm waar je de instellingen van jouw cursus kan instellen. De instellingen die je hier kan doen hebben betrekking op de Inhoud, Instellingen, Design, Dripping & Levels. Deze gaan we één voor één bespreken.

Het toevoegen van content 🖌

Onder Inhoud kunnen we content gaan toevoegen. Je kunt hier gebruik maken van modules en onder modules vallen content pagina's. Modules kun je zien als de hoofdstukken van een boek. Dus zie het als volgt:

• Je hebt een training: dat is je boek.

• Je training bestaat uit modules: dat zijn de hoofdstukken van het boek.

• En dan heb je contentpagina's: dat zijn de verschillende lessen in de training ofwel de subhoofdstukken in het boek.

Het is eigen keus of je gebruikt maakt van alleen modules of alleen contentpagina's Dan heb je dus een training met daaronder alleen losse contentpagina's.

Als je op + Content toevoegen drukt, kan je de paginanaam invullen en je kan het schuifje aanzetten als je wil dat het een module is. Of je kan ervoor kiezen deze uit te zetten als je een contentpagina wil maken.

In dit voorbeeld ga ik gebruik maken van modules. Zodra je op aanmaken hebt gedrukt, zie je dat de module is aangemaakt maar dat deze nog geen content bevat. Deze gaan we aanmaken door te drukken op + Pagina toevoegen.

Zodra we dit hebben gedaan, kun je een naam aan deze pagina geven en een keuze maken voor het type pagina. De types waaruit gekozen kan worden: Text, Video, Audio of een Quiz.

Meer informatie over het aanmaken van video- en audiopagina's vind je hier:

En ook voor de quiz hebben we een handleiding klaar staan:

Dus samenvattend hebben we een training aangemaakt, daaronder valt een module en in module 1 staat een losse tekstpagina. In de module kan je extra content pagina's aanmaken door op + Pagina toevoegen te drukken. Of je drukt op + Content toevoegen om hier nog een module aan te maken of losse contentpagina's.

De instellingen van de training

Hier kun je de instellingen van de training aanpassen.

• Naam: Je ziet hier de naam die jij hebt gegeven aan de training;

• De slug: Deze wordt aangepast naar de naam die jij de training geeft;

• Omschrijving: Je kan een omschrijving toevoegen van de training.

• Salespage: Hier kan je de salespage toevoegen. Indien iemand geen toegang heeft tot de training, wordt de gebruiker naar de salespage geleid indien hij op de 'krijg toegang' knop heeft geklikt. Dit kan je bijvoorbeeld doen als je meerdere trainingen verkoopt. Iemand kan dan wanneer hij één training heeft gekocht zien dat er meerdere trainingen zijn en indien diegene geïnteresseerd is beland hij meteen op de salespage!

Dan heb je nog de overige instelingen:

• Uitgelichte cursus: Deze training zal bovenaan de overzichtspagina van je cursussen getoond worden in een opvallende header;

• Nummer modules en content automatisch: Bijvoorbeeld: module 1 {naam}, module 2 {naam} etc;

• Toon voortgang: Laat de gebruiker zien hoe ver hij is in het afronden van de cursus (en de modules daarvan). Deze instelling is globaal voor al je cursussen;

• Gebruiker moet les handmatig afvinken: Indien je de Toon voortgang aanvinkt, kan je deze optie aanzetten, waarbij de gebruiker handmatig moet aangeven of de les is afgerond.

In de rechterkolom kan je nog de status van de training aanpassen, de auteur van de training kiezen, een trofee toevoegen en de zichtbaarheid aanpassen! Als je deze niet zichtbaar maakt, wordt deze op het overzicht niet getoond. Je kan dan wel de keuze maken dat deze wel wordt weergegeven voor gebruikers die toegang tot de training hebben.

Design

Je kan hier een afbeelding invoegen en de kleur kiezen die in een overzicht wordt gebruikt. Maar je kan ook eenkeuze maken voor het uiterlijk van het productoverzicht en van de module.

Voor meer uitleg omtrent het design van de e-learning verwijs ik je naar deze handleiding: Het design van de e-learning

Dripping

Vervolgens ga je het tempo bepalen waarmee de inhoud beschikbaar komt door middel van dripping. Dit doen we bij het de instellingen van Dripping. Dripping bepaalt het tempo waarop content beschikbaar komt. Zonder dripping is alle content direct beschikbaar.

Je kan hier de keuze maken of content dagelijks, wekelijks of elke vier weken beschikbaar wordt gesteld.

Meer informatie omtrent de dripping vind je hier.

Levels

Als laatste komen we bij de levels. Ofwel wie heeft toegang tot de training.

Levels worden gebruikt om toegang te geven om te bepalen waar een gebruiker toegang toe heeft. Stel dat het een training is welke je verkoopt, dan wil je dat alleen mensen die de training hebben aangeschaft ook daadwerkelijk toegang hebben tot de training. In dit geval selecteer je een bepaald level. Indien er geen level wordt geselecteerd, hebben alle gebruikers toegang!

Als je meer wil weten over levels, kijk dan ook even naar de handleiding over Levels

Instellingen contentpagina

Tot slot gaan we nog kijken naar de instellingen van de content pagina.

Ik heb gekozen voor een content pagina met Text en deze voor het gemak Text genoemd. Deze wordt zodra je deze hebt aangemaakt toegevoegd onder de module. Als je de inhoud van de contentpagina wil aanpassen druk je op de naam. Ook is de mogelijkheid er, indien je meerdere content pagina's hebt toegevoegd de volgorde te wijzigen door je muis boven de twee streepjes te plaatsen en de content pagina te slepen.

Zodra je de contentpagina hebt geopend kun je:

• Content toevoegen;

• Content instellingen aanpassen;
    Hier kan je ook de contentpagina's verplaatsen onder het kopje Onderdeel van. Je kan aangeven onder welke cursus deze pagina valt en of deze onderdeel is van een module of niet;

• Scripts toevoegen: Hier kan je custom JavaScript toevoegen aan je contentpagina's. Deze scripts worden alleen uitgevoerd op deze contentpagina.

Als alle instellingen zijn gedaan, vergeet niet om op Opslaan te drukken! Zodra je de pagina hebt opgeslagen kan je voor een preview de cursus bekijken door op rechtsboven Bekijk Cursus te drukken!

Certificaat & deelnemers

Meer over het toewijzen van een certificaat + de deelnemers van je cursus vind je in deze handleiding.

Zichtbaarheid

Indien jij je cursus op concept wil zetten of wil inplannen, klik je op het kopje zichtbaarheid van je cursus in je beheeromgeving. Je kunt instellen of je cursus al live mag staan, op concept wil zetten of je plant hem in op een specifieke datum.

Daarnaast kun je onder zichtbaarheid instellen wie de cursus wel/niet mag zien. Dus alleen leden met het correcte level mogen zien dat deze cursus beschikbaar is of je stelt in dat iedereen deze cursus in je cursusoverzicht mag zien.

Bij de publicatiedatum stel je in of je de cursus wil inplannen, dus je stelt een datum in voor wanneer hij gepubliceerd mag worden in je Huddle.

Daarnaast kun je ervoor kiezen om de cursus in het overzicht aan te kondigen met een countdown.

Als je een datum hebt ingevuld onder cursus inplannen en de aankondiging hebt aangevinkt, dan zie je dat er een countdown gaat lopen. De cursus is momenteel dus nog niet beschikbaar, maar pas over X dagen. Als het zover is, wordt de cursus automatisch toegankelijk voor diegene die er toegang tot mogen hebben.

Indien je dit wil kun je ook aangeven of de inhoudsopgave al getoond mag worden van de cursus aan je leden.

Hoe zit dit er dan live uit? Als jij hebt ingesteld dat er een aankondiging mag worden getoond, zien je leden de cursus tussen het cursusoverzicht staan met een teller.

Als zij op de bel klikken, dan ontvangen leden een notificatie + e-mail als de cursus wordt vrijgegeven in je omgeving.

Nog vragen over het aanmaken van een training? Klik rechtsonder in beeld op de chat, dan kijken wij met je mee!