Wil je de footer onderaan je website maken? In deze handleiding lees je hoe je dat kunt doen.

Om je footer aan te passen of om een nieuwe footer te maken, ga je naar Design en dan naar Footers.

Hier kun je een nieuwe footer aanmaken! Klik op het plusje om een nieuwe footer aan te maken:

Als je hierop klikt, krijg je eerst een scherm waarin je een naam kunt invullen voor jouw footer. Dit is alleen voor jouw eigen overzicht!

Vervolgens kies je het footer template:

Vervolgens kom je op onderstaand scherm terecht:

Je ziet in dit scherm drie blokken die je kunt vullen. Je kunt op één van de drie blokken klikken om de opties te krijgen van content die je in deze blokken kunt plaatsen.

Text: Met Text kun je tekst plaatsen in de footer.
Title: Met Title kun je een titel plaatsen in jouw footer.
Image: Met Image kun je een afbeelding plaatsen.
Blogs: Met Blogs worden automatisch jouw laatste blogs gepakt en getoond in de footer.
Categories: Met Categories worden automatisch de categorieën gepakt en getoond in je footer.
Menu: Met Menu kun je zelf een menu maken voor in jouw footer
Search: Met Search kun je een zoekbalk maken en in jouw footer zetten.
Social media: Met Social media worden automatisch de social-media-profielen getoond die je hebt ingevuld in de Phoenix settings.
Address: Met Address wordt automatisch het adres dat je hebt ingevuld in de settings van Phoenix getoond in de footer.
Iframe: Met Iframe kun je een stukje custom HTML invoegen in jouw footer.

Je kunt deze onderdelen gebruiken om jouw footer te vullen!

Een extra row toevoegen

Je kunt altijd een extra rij toevoegen aan de footer door te klikken op Add extra row.

Wil je de kleuren van jouw footer aanpassen? Met deze optie verander je de kleur van de volledige row:

In een blok kun je vervolgens de kleur van de tekst nog aanpassen:

Minder dan drie blokken naast elkaar

Wil je niet drie blokken naast elkaar, maar bijvoorbeeld 2? Dit doe je door te klikken op Choose column amount.

Wil je een voorbeeld zien van hoe je gemaakte footer er straks uit gaat zien? Klik dan bovenin op Preview:

Ben je tevreden over deze footer en wil je deze footer gebruiken op je website? De footer kun je activeren door het schuifje om te zetten:

Wil je een bestaande footer aanpassen? Onder Design en dan Footers vind je alle footers die er zijn voor jouw website. Je kunt vanaf hier deze footers bewerken!