Alle collecties
Plug&Pay
Plug&Pay: Abonnementen
Hoe zeg ik het abonnement op van een klant?
Hoe zeg ik het abonnement op van een klant?

Welke stappen moet ik zetten voor het opzeggen van een abonnement

Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat te doen als iemand opzegt? In deze handleiding lees je precies welke stappen je moet zetten om een abonnement correct op te zeggen.

Kan een klant het abonnement zelf opzeggen?

Een klant kan zijn of haar abonnement over het algemeen niet zelf opzeggen. Hiervoor moet er eerst contact worden opgenomen met jou, de shop-eigenaar.

Opzeggen via Huddle

Verkoop je een abonnement met toegang via Huddle? Dan kun je Plug&Pay en Huddle aan elkaar koppelen, zodat jouw leden Huddle hun abonnement kunnen bekijken en eventueel kunnen opzeggen. Over die koppeling kun je hier meer lezen.

Wat moet ik doen als een klant wilt opzeggen?

Om een opzegging te verwerken, ga je als eerste naar Dashboard > Abonnementen. Zoek het abonnement erbij van de klant en selecteer deze.

Je ziet nu een scherm met alle instellingen van het abonnement. Om een abonnement te deactiveren klik je onder Deactiveren vanaf op de knop Datum invullen bij het abonnement om een einddatum te selecteren waarop het abonnement moet aflopen.

Als je klikt op de blauwe tekst Einde huidige periode wordt het abonnement automatisch gedeactiveerd na de betaalde huidige periode! Er wordt dus geen extra periode meer geïncasseerd en het abonnement loopt standaard af.

Je kan een abonnement ook per direct inactiveren door dit schuifje uit te zetten:

Koppeling met Huddle

Werk je met Huddle? Je kan in Plug&Pay gemakkelijk automatiseren dat het account van de klant na opzegging geen toegang meer heeft tot je producten in Huddle. Over die koppeling kun je hier meer lezen.

Was dit een antwoord op uw vraag?