Standaard staat jouw Plug&Pay account op een subdomein van ons (bijvoorbeeld: boris.plugandpay.nl). Je kunt je Plug&Pay ook op een eigen domeinnaam zetten. Hiervoor moet je de DNS-gegevens van jouw domeinnaam aanpassen. 💻

Om een Plug&Pay checkout op je eigen domein te krijgen dien je de volgende stappen te zetten:

1. Bepaal allereerst het juiste (sub)domein

Allereerst dien je een (sub)domein aan te maken bij je domeinprovider. We adviseren meestal om een Plug&Pay op een subdomein te zetten en niet op een hoofddomein.

Op je hoofddomein heb je vaak al een website draaien. Neem bijvoorbeeld www.imu.nl. Daar kan dan niet nog eens je Plug&Pay omgeving op draaien, omdat er niet twee systemen op één domeinnaam kunnen. Om deze reden kan je het beste een Plug&Pay op een subdomein zetten. Bijvoorbeeld shop.imu.nl of betalen.imu.nl of iets dergelijks.

Let op ❗ Mocht je checkout als subdomein willen kiezen (dus checkout.imu.nl), houdt er dan wel rekening mee dat je twee keer checkout in de URL krijgt van een checkoutpagina. Bijvoorbeeld checkout.imu.nl/checkout/voorbeeld. Misschien vind je dat niet heel fraai staan, dus bij deze ben je gewaarschuwd 😉

2. Meld je nieuwe domein aan bij Plug&Pay

Ga naar Dashboard > Instellingen > Domeinnaam. Hier zie je het veld verschijnen waar je een nieuw domeinnaam kan invullen. Vul hier je nieuwe (sub)domein in:

Als je dit hebt gedaan, verschijnt er een venster met DNS-records wat je nodig hebt voor de volgende stap.

3. Pas de DNS aan bij je domeinprovider

In deze stap ga je bij de provider van je domeinnaam aangeven welk (sub)domein je gaat gebruiken voor je Plug&Pay.

Bij de meeste providers kun je inloggen en de DNS instellingen zelf wijzigen. Is hier geen optie voor, of wil/kan je dit niet zelf, dan kun je contact opnemen met je domeinnaamprovider zodat zij dit voor je kunnen doen.

De volgende records moeten worden aangepast:

  • Maak een C-NAME record aan die verwijst naar eu01.plugandpay.nl

  • Verwijder de AAAA-records voor het domein waar jij je Plug&Pay omgeving op wil

Je vindt de waarde voor het juiste CNAME-record ook terug onder Plug&Pay > Instellingen > Domeinnaam.

4. Activeer je nieuwe domeinnaam in Plug&Pay

Voor de laatste stap dien je weer naar je domeininstellingen in Plug&Pay te gaan via Dashboard > Instellingen > Domeinnaam.

Na het invullen van je domein dien je tot maximaal 24 uur te wachten, afhankelijk van hoe snel je DNS-settings zijn verwerkt. Als alles goed staat ingesteld en is verwerkt, dan zie je in Plug&Pay bij je domeininstellingen een tabel verschijnen met links een vinkje en rechts een schuifje om je nieuwe domein actief mee te zetten:

Als je het schuifje omzet dan staat je Plug&Pay op je nieuwe domein :)

Je zal zien dat je checkoutpagina nu direct op je eigen (sub)domein wordt weergegeven. Whoehoe! 🙌

Kom je er toch niet uit?

Geen zorgen! We helpen je graag verder :) Je kan ons vinden in het chatballonnetje rechtsonder ğŸŽˆ Zie ik je daar?

Was dit een antwoord op uw vraag?