PHOENIX: Pop-up instellen

Ontdek hoe je pop-ups instelt voor jouw Phoenixsite

Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een pop-up is een scherm (met bijvoorbeeld een aanbieding) wat bovenop je webpagina aan bezoekers getoond wordt. Een effectieve manier om speciale informatie onder de aandacht te brengen van je bezoekers.

In deze handleiding lees je hoe je zelf aan de slag kan met pop-ups op jouw Phoenix website!

1. Maak je Pop-up aan

Ga naar Dashboard > Tools en selecteer Pop-ups:

Je kan nu kiezen tussen twee verschillende pop-ups:

 • Een Opt-in pop-up: 📬
  Kies deze pop-up als je leads/e-mailadressen wilt verzamelen met behulp van een opt-in.

 • Een CTA pop-up: 🌟
  Kies deze pop-up als je mensen wilt activeren om actie te ondernemen.

Kies vervolgens een template uit en je kan aan de slag met bouwen :)

2. Een pop-up instellen (triggers, animation & device)

Als je de pop-up aanmaakt wordt er als eerste gevraagd of je een naam wilt instellen:

Vervolgens kan je aangeven wat de pop-up moet triggeren, op welke devices je de pop-up wilt laten zien en of je een animatie wilt instellen voor de pop-up.

Ik zal hieronder uitleggen wat het effect is van elke trigger:

 • Timer 🕐
  Hiermee stel je de pop-up in op basis van tijd. Bijvoorbeeld: Pop-up X verschijnt pas na 10 seconden nadat iemand op de pagina is geland. Zo voorkom je dat je mensen direct 'irriteert' met een pop-up en laat je deze pas zien als mensen wat langer op je site zijn.

 • Exit-Intent 🚪
  De pop-up verschijnt pas zodra iemand de pagina wilt verlaten. Een sterke manier om nog iets onder de aandacht te brengen voordat iemand je site echt verlaat.

 • Scroll ⏬
  De pop-up verschijnt pas als iemand tot een bepaald punt scrollt op je pagina. Zo voorkom je dat je mensen direct 'irriteert' met een pop-up en laat je deze pas zien aan mensen als ze interactie hebben met de pagina.

 • Shortcode 🔡
  Een shortcode is een snippet die je bijvoorbeeld achter een button kan plaatsen zodat de pop-up pas verschijnt zodra iemand op de button klikt.

3. Selecteer op welke pagina's je de pop-up wilt laten zien

Je kan ervoor kiezen om de pop-up op alle pagina-types die je selecteert te laten zien, maar je kan er ook voor kiezen om de pop-up op één specifieke pagina te laten zien.

Let op: Wil je de pop-up pas laten zien op een specifieke pagina? Maak de pop-up dan eerst even aan, dit kan je achteraf instellen in de pagina-instellingen (zie ook stap 4).

Een paar scenario's waar je aan kan denken:

 • Je wilt je pop-up alleen laten zien op één specifiek salespage. Kies dan voor een specifieke pagina en zoek de juiste pagina erbij.

 • Je wilt de pop-up laten zien op al je bedankpagina's? Selecteer dan Thank You Page Type.

 • Wil je je pop-up laten zien alleen bij blogs van een bepaalde categorie? Selecteer dan nu BlogPost Template, je kan vervolgens na het aanmaken in de instellingen kiezen bij welke blog categorieën je de pop-up wilt laten zien. Dit wordt uitgelegd in stap 4.

Werk je met een opt-in Pop-up? Dan dien je in deze stap ook nog nog een link naar je privacy-verklaring invullen en aangeven of je GDPR-consent aan wilt zetten voor je pop-up (voor meer info over GDPR, consent en privacy omtrent opt-ins ga je naar 👉 dit artikel). Als laatst wordt nog gevraagd welke formulier/lijst je wilt koppelen aan je opt-in.

4. Finetune je Pop-up

Je pop-up is aangemaakt. Je ziet nu nog een overzicht van je instellingen. Je kan nu ook een preview zien van je pop-up middels deze button:

Uitgebreide pagina-instellingen

Je kan in dit scherm (of als je de pop-up later bewerkt) nu uitgebreid instellen op welke pagina je de pop-up wilt weergeven. Als je nu een Blogpost Template pagina selecteert of een Content Canon template, dan kan je onderin aangeven op welke categoriepagina's dit zichtbaar moet worden:

Als je alle instellingen hebt nagelopen, kan je de pop-up opslaan en live testen op je pagina :)

Doet je pop-up het nog niet?

Het kan zijn dat de cache nog even geleegd moet worden van je site voordat de pop-up zichtbaar is. Dit doe je via Dashboard > Caching. Refresh vervolgens je pagina en voilá, de pop-up is daar 😄

Was dit een antwoord op uw vraag?