PHOENIX: Boombox instellen

Ontdek hoe je een Boombox aanmaakt en instelt op je Phoenixpagina

Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met een Boombox kan je een aandacht trekken van websitebezoekers. Zo kan je bezoekers sturen naar een bepaalde actie of kan je interessante informatie onder de aandacht brengen.

In deze handleiding leer je hoe je zelf aan de slag kan met een Boombox.

1. Maak je Boombox aan

Ga naar Dashboard > Forge en selecteer Boombox:

Je kan nu kiezen tussen twee verschillende Boomboxes:

• Een Opt-in Boombox 📬
    Kies deze Boombox als je leads/e-mailadressen wilt verzamelen met behulp van een opt-in.

• Een CTA Boombox: 🌟
    Kies deze Boombox als je mensen wilt activeren om actie te ondernemen.

Kies vervolgens een template uit en je kan aan de slag met bouwen :)

2. Een Boombox instellen (triggers, animation & device)

Als je de Boombox aanmaakt wordt er als eerste gevraagd of je een naam wilt instellen.

Vervolgens kan je aangeven wat de Boombox moet triggeren, op welke devices je de Boombox wilt laten zien en of je een animatie wilt instellen voor de Boombox.

Ik zal hieronder uitleggen wat het effect is van elke trigger:

• Timer 🕐
    Hiermee stel je de Boombox in op basis van tijd. Bijvoorbeeld: Boombox X verschijnt pas na 10 seconden nadat iemand op de pagina is geland. Zo voorkom je dat je mensen direct 'irriteert' met een Boombox en laat je deze pas zien als mensen wat langer op je site zijn.

• Exit-Intent 🚪
    De Boombox verschijnt pas zodra iemand de pagina wilt verlaten. Een sterke manier om nog iets onder de aandacht te brengen voordat iemand je site echt verlaat.

• Scroll ⏬
    De Boombox verschijnt pas als iemand tot een bepaald punt scrollt op je pagina. Zo voorkom je dat je mensen direct 'irriteert' met een Boombox en laat je deze pas zien aan mensen als ze interactie hebben met de pagina.

3. Selecteer op welke pagina's je de Boombox wilt laten zien

Je kan ervoor kiezen om de Boombox op alle pagina-types die je selecteert te laten zien, maar je kan er ook voor kiezen om de Boombox op één specifieke pagina te laten zien.

Let op: Wil je de Boombox pas laten zien op een specifieke pagina? Maak de Boombox dan eerst even aan, dit kan je achteraf instellen in de pagina-instellingen (zie ook stap 4).

Een paar scenario's waar je aan kan denken:

• Je wilt je Boombox alleen laten zien op één specifiek salespage. Kies dan voor een specifieke pagina en zoek de juiste pagina erbij.

• Je wilt de Boombox laten zien op al je webinar-pagina's? Selecteer dan Webinar als Page Type.

• Wil je je Boombox laten zien alleen bij blogs van een bepaalde categorie? Selecteer dan nu BlogPost Template, je kan vervolgens na het aanmaken in de instellingen kiezen bij welke blog categorieën je de Boombox wilt laten zien. Dit wordt uitgelegd in stap 4.

Werk je met een opt-in Boombox? Dan dien je in deze stap ook nog nog een link naar je privacy-verklaring invullen en aangeven of je GDPR-consent aan wilt zetten voor je Boombox (voor meer info over GDPR, consent en privacy omtrent opt-ins 👉 dit artikel is goud). Als laatst wordt nog gevraagd welke formulier/lijst je wilt koppelen aan je opt-in.

4. Finetune je Boombox

Je Boombox is aangemaakt. Je ziet nu nog een overzicht van je instellingen. Je kan nu ook een preview zien van je Boombox middels deze button:

Uitgebreide pagina-instellingen

Je kan in dit scherm (of als je de Boombox later bewerkt) nu uitgebreid instellen op welke pagina je de Boombox wilt weergeven. Als je nu een Blogpost Template pagina selecteert of een Content Canon template, dan kan je onderin aangeven op welke categoriepagina's dit zichtbaar moet worden:

Als je alle instellingen hebt nagelopen, kan je de Boombox opslaan en live testen op je pagina :)

Doet je Boombox het nog niet?

Het kan zijn dat de cache nog even geleegd moet worden van je site voordat de Boombox zichtbaar is. Dit doe je via Dashboard > Caching. Refresh vervolgens je pagina en voilá, de Boombox is daar 😄