Alle collecties
Plug&Pay
Plug&Pay: Administratief
Alle verschillende betaalmethodes
Alle verschillende betaalmethodes

Welke betaalmethodes kan ik instellen voor mijn checkoutpagina?

Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In samenwerking met Mollie biedt Plug&Pay jou de mogelijkheid om gebruik te maken van verschillende betaalmogelijkheden. In deze handleiding lees je welke betaalmethodes je kan toepassen binnen Plug&Pay ๐Ÿ’ฐ.

Dit zijn niet alle betaalmethodes die je kan toepassen. Wil je andere betaalmethodes toevoegen dan onderstaande? Dan kan je deze via jouw Mollie-account activeren en dan worden de betaalmethodes automatisch toegevoegd aan je Plug&Pay account.

Met welke betaalmethodes kan ik abonnementen verkopen?

Je kan namelijk enkel gebruikmaken van een aantal betaalmethoden waarmee klanten kunnen betalen als het gaat om abonnementen. Voor bepaalde betaalmethodes geldt ook dat je SEPA incasso moet activeren om hier gebruik van te maken.

Dit zijn de mogelijkheden wanneer je aan de slag wilt gaan met abonnementen:

iDEAL

De iDEAL betaalmethode is zeer populair onder online shoppers in Nederland. Om gebruik te kunnen maken van iDEAL dien je een SEPA incasso aan te vragen bij Mollie.

Bancontact

Om abonnementen aan te kunnen bieden aan Belgische klanten heb je Bancontact nodig! Dit is een Belgische betaalschema dat veelal in Belgiรซ gebruikt wordt om online transacties uit te voeren en is te vergelijken met iDEAL. Voor Bancontact heb je ook een SEPA incasso goedkeuring nodig van Mollie.

Creditcard

Met een Creditcard betaalmethode ben je in de gelegenheid om wereldwijd je klanten een abonnement te kunnen aanbieden. Momenteel ondersteunt Mollie Visa, Mastercard, American Express, Cartes Bancaires en CartaSi.

Paypal

PayPal werkt voor abonnementen alleen als Paypal Reference Transactions op je account hebt geactiveerd. Als dit niet het geval is, is het niet mogelijk om abonnementen af te schrijven met PayPal en wordt PayPal ook niet getoond op een checkout van een abonnement. Meer hierover kun je bij Mollie vinden in de handleiding van Mollie over het aanbieden van abonnementen met Paypal.

Op factuur betalen of via een machtiging?

Via Plug&Pay is het ook mogelijk om een betaling op factuur te laten afrekenen of via een machtiging. Dit kan bijvoorbeeld heel handig zijn wanneer jouw klanten niet degenen zijn die het abonnement dienen af te rekenen en dit via een ander rekeningnummer moet gaan. Het kan ook zo zijn dat je een maatwerk factuur moet opstellen voor de klant.

Wanneer je in je Plug&Pay dashboard een bestelling of een abonnement aanmaakt heb je altijd de gelegenheid om dit via een machtiging of via een factuur te doen. Met een machtiging moet je de naam en IBAN van je klant al in het bezit hebben. Bij een overboeking wordt er een e-mail met de factuur verzonden naar de klant. Hierbij kan de klant een betaallink vinden en maakt hij het bedrag op deze manier naar jou over.

Let op dat een betaallink bij overboekingen maar 20 dagen geldig is. Betalingen die na deze periode worden opgestuurd worden door Mollie teruggestort bij de klant. Daarbij dient men bij een overboeking altijd een betaalkenmerk in te vullen. Wanneer deze ook niet correct is ingevuld, wordt dit door Mollie teruggestort bij de klant!

Achteraf betalen met Klarna

Met Klarna kan je jouw klanten ook de mogelijkheid bieden om achteraf voor hun aankopen te betalen. Jij ontvangt als verkoper dan direct het bedrag van Klarna, waarna zij dit weer innen bij de klant.

Let wel op dat dit enkel bij fysieke producten kan! Wanneer je digitale producten aanbiedt lukt het niet om deze betaaloptie aan te bieden.

Minimum en maximum aan betaalopties.

Omdat betalingen via Creditcard of SEPA risico's met zich meebrengen, hebben banken een minimum en maximumbedrag ingesteld bij een transactie.

In de handleiding van Mollie lees je meer over het maximum en minimum per betaalmethode.
โ€‹
Standaard staat het maximumbedrag aan transacties van je abonnementen in Plug&Pay daarom ook op een bedrag van โ‚ฌ1000 euro inclusief BTW. Via Mollie is het mogelijk om dit bedrag te verhogen via een aanvraag bij de support van Mollie. Daarbij geldt voor de verschillende betaalmethodes een aangepaste verwerkingstijd.

Zo geldt dat iDEAL betalingen de volgende dag op jouw rekening kunnen staan. Bij betalingen via automatische incasso kan dit tot wel 5 werkdagen duren. Dit kan soms wel voor verwarring zorgen!

Was dit een antwoord op uw vraag?