Alle collecties
PLUG&PAY: Administratief
PLUG&PAY: BTW verlegd op factuur. Hoe doe ik dat?
PLUG&PAY: BTW verlegd op factuur. Hoe doe ik dat?
Hoe kan ik BTW (achteraf) verleggen voor mijn klanten?
Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met Plug&Pay is het mogelijk om automatisch de BTW te verleggen. Dit kan alleen als iemand een geldig BTW nummer invult op de checkout.

Als een klant uit het buitenland komt waarbij de regel is dat BTW verlegd dient te worden, dan zorgt Plug&Pay automatisch voor een BTW verlegd melding op de factuur. Wel zo makkelijk! 🙌

Het kan natuurlijk voorkomen dat jouw klanten vergeten om hun BTW nummer in te vullen bij een bestelling. In deze handleiding geef ik je een aantal opties mee waar mee kunt werken als je klanten de BTW alsnog verlegd willen hebben.

BTW achteraf verleggen bij een bestelling

Bij bestellingen is het helaas niet mogelijk om binnen Plug&Pay de BTW achteraf te verleggen. De factuur staat immers al vast en de betaling is hiervoor al gedaan. Om alsnog de BTW te verleggen bij een bestelling kan je de het volledige bedrag van de bestelling crediteren en deze terugstorten aan de klant.

Vervolgens maak je een nieuwe bestelling aan, waarbij je de BTW ID van de klant toevoegt. Op deze manier betaalt de klant het juiste het bedrag en klopt de administratie weer aan beide kanten.

BTW verleggen bij een abonnement

Je kan de BTW ook verleggen bij een bestaand abonnement. Dit kan alleen bij de eerstvolgende incasso (Dit geldt alleen voor de vervolgtermijnen).

Vul hiervoor de BTW ID van de klant in zodat dit op de factuur komt te staan bij de volgende bestelling.

Vervolgens ga je naar de instellingen van het abonnement en klik je op inhoud wijzigen.

Zet vervolgens het BTW percentage op 0%

TIP: Mocht je alsnog het BTW nummer willen invullen voor de klant om de BTW te verleggen. Check dan altijd even of het BTW nummer geldig is. Wij gebruiken de database VIES van de Europese commissie om te checken of een btw-nummer correct is.

Was dit een antwoord op uw vraag?